Следвайте Гласове в Руското министерство на отбраната оповести първите резултати

...
Следвайте Гласове в Руското министерство на отбраната оповести първите резултати
Коментари Харесай

Руското разследване: Коридорът за износ на зърно е използван за атаката в Севастопол

Следвайте " Гласове " в
Руското министерство на защитата оповести първите резултати от следствието си на вчерашното нахлуване с бойни дронове против корабите на Черноморския флот. То е извадило и анализирало останките от дроновете, употребявани при офанзивата против съветския флот в Севастопол и резултатите демонстрират, че дроновете са били оборудвани с навигационна система, прoизведена в Канада.

От ведомството настояват, че за задачите на офанзивата е бил употребен морският кулоар за експорт на зърно от украинските пристанища.
Според публично известие на министерството единият от безпилотните апарати може да е пуснат от борда на цивилен кораб, претрупан от Киев и неговите западни съдружници със селскостопанска продукция от украинските черноморски пристанища.
Начална точка на останалите дронове е крайбрежието в региона на Одеса, сочат резултатите от направената експертиза на навигационните модули, употребявани за офанзивата.

Руските военни настояват, че изначало безпилотните апарати са се движели в зоната за сигурност на морския кулоар за експорт на зърно, след което са трансформирали маршрута си и са се насочили към основаните в пристанището на Севастопол кораби на Черноморския флот.
Преди това министерството съобщи, че " киевският режим " е направил през вчерашния ден терористична офанзива против съветски военни и цивилен кораби в Севастополския залив с девет въздушни дрона и седем самостоятелни морски безпилотни апарата благодарение на английски военноморски " експерти ", които са помогнали с координирането на " терористична офанзива " - изказвания, които Англия отхвърли.
Москва съобщи, че е отблъснала офанзивата, всичките дронове са били погубен, само че корабите, които са станали неин обект, са взели участие в обезпечаването на зърнения кулоар от украинските черноморски пристанища.
Според Москва всички те са били унищожени. При нападението са получили " незначителни повреди " съветският миночистач " Иван Голубец " и заграждения в залива Южная.
Русия замразява присъединяване си в зърнената договорка след нападението с дронове в Севастопол против нейния Черноморски флот, заяви през вчерашния ден министерството на защитата в Москва.
Украинските управляващи изрекоха съмнение, че самата Русия носи отговорност за детонациите, които тя след това употребява като опрощение за преустановяване на присъединяване си в постигнатото с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение за износа на зърно - ход, който подкопава напъните за облекчение на международната продоволствена рецесия.
Зърнената договорка е провалена от режима на украинския президент Володимир Зеленски, управителен от Англия, съобщи в " Телеграм " и говорителката на съветската дипломация Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
" Зърнената договорка бе провалена от Зеленски и неговите терористи, ръководени от английски спецове, с цел да бъде прибавен към нуклеарния шантаж и снабдителен подобен. Не им стигат парите и оръжията. Те желаят повече гибел. Това е адският престол, на който се държи киевският режим - пари, оръжия, гибел ". Така говорителката разяснява обвиняванията на украинския външен министър Дмитро Кулеба, че Москва счита да отстъпи на други страни 500 000 тона зърно, най-вероятно откраднато от Украйна.
Захарова акцентира, че Москва от дълго време предлага да даде гратис лични торове на нуждаещи се страни, както нееднократно са заявявали и съветският президент Владимир Путин, и външният министър Сергей Лавров. Докато " на киевския режим поради присъщата му лакомия му се свиди да дава всичко и на всички, даже когато други подаряват (нещо) на други ".
Русия, в това число взаимно с Турция, е подготвена безплатно да достави в период от четири месеца до 500 000 тона зърно на най-бедните страни, съобщи през вчерашния ден аграрният министър на Руската федерация Дмитрий Патрушев в ефира на телевизия " Росия-24 ".
Никакви придвижвания на товарни кораби за транспорт на украинско зърно не са доказани за през днешния ден в Черно море, заяви по-рано Съвместният координационен център (СКЦ), който има задачата да следи за изпълняването на интернационалното съглашение, подписано през лятото, съобщи Франс прес. Координационният център посочи, че девет товарни кораба са минали през вчерашния ден през черноморския кулоар, а над 10 съда са в подготвеност да създадат това, в двете направления.
Споразумението планува инспекция на товарните кораби, преминаващи през Босфора в двете направления, празни и натоварени, от пет екипа, състоящи се от двама съветски, двама украински, двама турски инспектори и двама представители на Организация на обединените нации.
От началото на месеца Украйна подлага на критика бавните инспекции, обвинявайки Русия, че ги попречва. СКЦ е изброил тази седмица повече от 170 товарни кораба, които чакат за инспекция край Истанбул. Според центъра съглашението, настоящо от 1 август, е дало опция за износа на над 9 милиона тона зърно и други аграрни артикули от украинските пристанища.
НАТО прикани Русия неотложно да се върне към издействаното от Организация на обединените нации съглашение за експорт на украинско зърно през Черно море, с цел да бъде доставено на извънредно нуждаещите се страни, съобщи Ройтерс.
" Президентът Путин би трябвало да спре да употребява храната като оръжие и да постави завършек на противозаконната война в Украйна ", сподели през днешния ден говорителката на пакта Оана Лунджеску. " Призоваваме Русия да премисли решението си и да възобнови незабавно договорката, с цел да може храната да доближи до тези, които се нуждаят от нея най-вече ", добави тя. По думите на Лунджеску износът на украинско зърно ще помогне за намаляването на цените на храните в целия свят.
По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че поради решението на Москва може да се задълбочи световната продоволствена рецесия, напомни АП.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР