Следващото правителство, което и да е то, да каже какво

...
Следващото правителство, което и да е то, да каже какво
Коментари Харесай

Минималната заплата трябва да продължи да расте, призовават от КНСБ

Следващото държавно управление, което и да е то, да каже какво ще прави с минималната работна заплата, упорстват от КНСБ. Всеки пети от работещите или 493 000 души у нас са наети на минимална работна заплата. От КНСБ упорстват новото държавно управление на " ИТН " да преразгледа заложеното заледяване на минималната заплата за следващата година на настоящето ѝ равнище от 650 лв..

" Очакваме идващото държавно управление, което и да е то, да излезе и да каже, какво ще прави с минималната работна заплата. Тъй като 10 години тя бележи някакъв растеж, някакво приближаващо се съответствие към междинната ", съобщи пред БНР шефът на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов.

Минималната работна заплата в България е 332 евро. Тя е най-ниската в целия Европейски съюз и съставлява 1/5 от минималната в Нидерландия, 1/5 от минималната във Франция, в Белгия, в Германия, акцентират от синдикалната организация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коментар на Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система...

" Естония е удвоила своята минимална работна заплата в годините откакто е приела еврото. В Латвия покачването е 1,8 пъти. В Литва, откакто са приели еврото, от 312 евро минималната работна заплата е станала 642 за има-няма 5-6 години ", акцентира Костов.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР