Следващото поколение на Skoda Fabia ще излезе на пазара през

...
Следващото поколение на Skoda Fabia ще излезе на пазара през
Коментари Харесай

Новата Skoda Fabia идва догодина

Следващото потомство на Skoda Fabia ще излезе на пазара през 2021 година. Това разгласи новият изпълнителен шеф на чешкия производител Томас Шефер, който размени на поста Бернхард Майер. Пред формалния уебсайт на компанията той разкри част от бъдещите проекти на марката.
Шефер разгласи, че ще се придържа към тактиката на Skoda, която беше призната още от предшественика му, само че по едно и също време с това ще се опита да осъществя личните хрумвания. Една от тях е разширение на моделната гама в по ниските сегменти за увеличение на продажбите. Подобно нещо към този момент направиха съперниците ти от Франция, Япония и Южна Корея, изясни шефът на чешката компания и добави, че един от тези нови модели е точно Fabia.
 Без дизелов мотор за обновената Skoda Fabia (тест-драйв) Без дизелов мотор за обновената Skoda Fabia (тест-драйв)
Skoda Fabia е доста значим модел за чешкия авто производител. От появяването на първото потомство през 1999 година до момента са създадени...
Очакваше се, че след излизането на Scala компанията от Млада Болеслав ще се откаже от предложение на Fabia в Европа, само че това очевидно няма да стане. Новото супермини на чешката марка ще премине на платформата MQB, която е в основата на Volkswagen Polo и SEAT Ibiza, както и на по скъпото Audi A1.
Използването на тази архитектура значи, че гамата мотори ще се състои от 3-цилиндрови бензинови мотори. Няма късмет новата Fabia да получи елемент 2.0 TSI, поставян на VW Polo GTI и на топ-версиите на A1. Дизелов мотор също не се планува поради строгите екологични условия в Европа. Ще има версия с мека хибридна система, а скоростните кутии ще са 5- и 6-степенна, както и автоматик със 7 предавки и двоен съединител.
Като размери идващото потомство на Fabia би трябвало да бъде по-голямо и пространно от съперниците си, даже в тези на Volkswagen Group. Не е ясно обаче дали моделът още веднъж ще се предлага като комби, защото сходен автомобил може да се конкурира с Skoda Scala. Със сигурност обаче ще се появи версия RS. Във всички случаи новата Fabia ще е се предлага на по-ниска цена от своите „ братовчеди “ от Германия и Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР