Следващият път, когато излезете на разходка извън дома си, загледайте

...
Следващият път, когато излезете на разходка извън дома си, загледайте
Коментари Харесай

Галъп интернешънъл: 81% от българите са убедени, че Земята е кълбо, а 8% вярват, че е плоска

Следващият път, когато излезете на разходка отвън дома си, загледайте се в хората в близост и се пробвайте да осмислите това, което ще ви кажа. В България средностатистически двама от всеки десетима души не са уверени, че Земята е кълбо. 

Именно това демонстрира ново проучване на “Галъп интернешънъл ” – 81% от българите нямат съмнения по въпроса дали Земята е кълбовидна или плоска, а 8% са плоскоземците. Останалите 11% не могат да преценяват.

Ако има нещо положително в тази вест, то е, че към момента болшинството от сънародниците ни са рационални по редица научни въпроси. Проучването на “Галъп интернешънъл ” демонстрира, че 74% от хората са съгласни, че астронавти са стъпвали на Луната, а 9% считат, че лунните задачи на НАСА са фалшифицирани. По отношение на имунизациите, 15% от българите се съгласяват с мнението, че те са нездравословни, 58% не са съгласни, а 27% не могат да преценяват. 

За повече информация: Галъп интернешънъл

Снимка на Земята, направена от автоматизираната междупланетна станция на НАСА DSCOVR на 16-ти юни 2017 година Вярващите в тайната доктрина, че Земята е плоска, считат, че сходни фотоси са подправени и са компютърно генерирани. Photo credit: NASA/DSCOVR-EPIC

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР