Следващата зима се очертава още по-тежкаИкономическият анализатор Кузман Илиев направи

...
Следващата зима се очертава още по-тежкаИкономическият анализатор Кузман Илиев направи
Коментари Харесай

Икономическият анализатор Кузман Илиев с тежка прогноза за зимата заради войната на големите

Следващата зима се обрисува още по-тежка
Икономическият анализатор Кузман Илиев направи доста тежка прогноза за зимата, поради войната, която водят огромните.

„ Цената на европейците е такава, че да я създадат неизгодна за съветската страна. Но това е политика. Руската страна споделя – ние пък стопираме да ви даваме всевъзможни количества. Оперираме в среда, която е ясна – тези количества съветски газ завършват, няма ги “, разкри Кузман Илиев.

Според него огромният проблем няма да настъпи тази зима, а през идната. Икономистът уточни, че се намираме в най-тежката енергийна рецесия в човешката история.



„ Целта на тази мярка е да се изключи по този начин наречена рискова награда. От много време решенията на Путин в областта на образуването на цените, въобще не са пазарни. Той си стопира, когато и както си желае.

Има два фактора – може ли Русия да си разреши въобще да не изнася газ? Силно песимистичен съм. Логиката на Европейски Съюз и Европейска комисия в никакъв случай не е била съвършена. Вижте какво става в Щатите и какво става в Европа. Цените на природния газ падат, а в Европа е противоположното.
Сега никой не води договаряния. Защо и тавана на цените и изключително на икономиите, за които европейската комисия прикани, е тематика, която като че ли се пропуща у нас “, акцентира той.

„ Първото, което се прави при недостиг на стока е ръководство на търсенето. Да се лимитират пиковите консумации, да се вкара това в съзнанието на хората. Европейската комисия е принудена да взема тези ограничения поради внезапното обостряне на политическата обстановка, войната навлиза във все по-горещи стадии “, добави Илиян Василев.
Източник: blitz.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР