Следващата пандемия да бъде пандемия от емпатия – това пожелание

...
Следващата пандемия да бъде пандемия от емпатия – това пожелание
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Нека следващата пандемия да бъде пандемия от емпатия

Следващата пандемия да бъде пандемия от емпатия – това благопожелание насочи ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. Тя разяснява почналата имунизация против коронавирусната зараза.
Това е фактически съкратена процедура, която се ползва в случаи, когато е от изключителна значимост факторът време, т.е. колкото по-бързо се оправим, толкоз повече животи ще бъдат избавени, означи Сербезова по отношение на бързо създадените ваксини против ковид, някои от които към този момент се ползват.

От самото начало регулаторът беше с фармацевтичните компании, които разработваха имунизациите, с цел да им дава научни съвещания – за дизайна на клиничните изпитвания, какви крайни точки да заложат, какъв брой хора да бъдат включени и сега, в който „ наръч “ от документи ставаше подготвен, те го подаваха, което в останалите случаи не е тъкмо по този начин, разясни Асена Сербезова пред БНР.

За всеки лекарствен артикул съществува риск. Има нежно съответствие изгода – риск, само че при приема на всеки лекарствен артикул има опасности, съобщи тя, запитана за вероятните опасности при имунизациите за Covid-19.

Ако желаеме да повишим ваксиналното покритие, би трябвало да създадем акция, основана на справедлива информация в наличен тип, акцентира проф. Сербезова. Фармацевтичният съюз е декларирал пред ръководителя на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов готовността си да се включи в разяснителната акция за имунизациите, заяви тя.

Относно преведената на български език информация от листовката за имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Байонтех “ Асена Сербезова посъветва всеки да прочете предизвестията и в случай че попада в някоя от тези групи (което не значи безусловно противопоказание), деликатно да разиска със своя доктор изгодите и рисковете от слагането на имунизацията.

„ Пред мен не стои като въпрос дали да се имунизирам, а с какъв артикул “, сподели проф. Сербезова.

„ С информацията за умряли, за такива в тежко положение, която се повтаря по няколко пъти дневно, има проучвания на американската асоциация на психолозите, че според от личностните характерности на индивида може да се усилят признаците от отрицателните вести - признаци на действително заболяване от 2 до 100 пъти. И в случай че хората са по-чувствителни към тематиката Covid-19 и имат избрани личностни характерности, в случай че скалата за оценка на напрежението е от 0 до 100, банкет бързо в болница с диагноза Covid-19 за човек, който има вяра, че това е смъртоносно заболяване, оценката на психолозите е над 150 точки. Представете си какъв стрес е това “, разяснява още ръководителят на Българския фармацевтичен съюз. На този декор по думите й е още по-трудно хората да се оправят с високоспециализирана здравна информация, каквато е тази за имунизациите.

Въпреки неоспоримите обстоятелства и условия, че това не е подправена паника, в действителност ще има дело, прокуратурата внесе обвинителен акт, като го „ уточни “, посочи Асена Сербезова във връзка обвиняването за всяване на суматоха, което прокуратурата й насочи, откакто напролет тя предизвести в изявленията по БНР и Българска национална телевизия, че е вероятен дефицит на лекарства в аптечната мрежа поради ковид. Сербезова уточни, че прокуратурата употребява извадени от подтекста елементи от нейни фрази.

„ Няма значение кой кого поръчва. Важното е, че институциите могат да се употребяват в сходен аспект “, посочи Сербезова.

Тя пожелава на всички „ здраве, шанс, една по-спокойна, по-успешна година, да преминем дружно през тези сложни времена “.си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР