Следващата година ще дадем 150 млн. лв. повече за информационната

...
Следващата година ще дадем 150 млн. лв. повече за информационната
Коментари Харесай

Борисов обеща на хората с увреждания допълнителни 150 млн. лева

Следващата година ще дадем 150 млн. лева повече за осведомителната система за хора с увреждания, с изключение на 1 милиарда лева, които отиват в този момент. Ще считаме още, само че би трябвало въпреки всичко да знаем какво страната може да си разреши. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след среща с родители на деца с увреждания, която се организира в Министерски съвет във вторник. В диалога участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и омбудсманът Мая Манолова.

Премиерът Борисов означи, че откакто в границите на траялата повече от 5 часа среща е чул разнообразни визии от участниците на срещата, смята за значителен прогрес обстоятелството, че всички се събраха на една маса. Той добави, че продължава работата по законодателните промени, както и във връзка с електронния указател на хората с увреждания.

„ Министерството на здравеопазването е доста напред с осведомителната система – налична сега, платена близо за 2 млн. лева, само че се оказва съгласно едните сътрудници, че не носи никаква информация. Допълнителни 500 хиляди лева сме дали за тази осведомителна система за хората с увреждания, а се оказва, че не работи. Значи държавното управление е осигурило задоволително средства, само че целият надзор, организация и процедура се оказва, че не е задоволително ефикасна. Много организации, доста неправителствени организации, доста министерства, доста пари – и резултатът е най-после, че има митинг “, разяснява Борисов.

След като осведомителната система бъде усъвършенствана, регистърът ще демонстрира действителния брой на хората с увреждания, като по този начин ще се вижда и персоналната потребност за всеки един от тях.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР