Следва историята на младо семейство, решили да се врекат във

...
Следва историята на младо семейство, решили да се врекат във
Коментари Харесай

Любов под дъжд от куршуми: Ярина и Святослав станаха семейство в първия ден на войната


Следва историята на младо семейство, решили да се врекат във честност в първия ден на войната в Украйна.

Ярина е на 21 години, Святослав на 24 години, общата им история стартира преди 2,5 година на площад " Независимост " в Киев.

„ Той ме погледна и си сподели името и аз му отвърнах с моето. Той имаше доста необичайно изражение на лицето си, когато се показах, тъй като и майка му се споделя по същия метод, а името ни е доста рядко в Украйна и беше доста алегорично “, описа Ярина.
Снимка: bTV

Двамата влюбени към този момент възнамеряват общия си живот, когато войната стига до вратата им.

„ Преди два месеца взехме решение, че в случай че тази инвазия се случи, ще се оженим в същия ден и по-късно ще отидем да създадем нещо, с цел да я спрем “, добави Святослав.

На 24 февруари вият първите сирени. Святослав хваща за ръка Ярина и отиват в църквата.

„ Свещеникът в църквата разрешава на хората да сключат брак единствено в случай че имат документ, който демонстрира, че имат формален брак, само че поради войната нямахме тази опция. Затова към момента не сме женени публично, само че сигурно ще го създадем “, добави Ярина.

Първата им целувка като семейство е не под звуците на Менделсон, а на сирените.

„ Излязохме и тогава чух сирените за първи път в живота ми. В новата действителност, в действителността на войната, те ме удариха с цялостна мощ. Първата ни целувка, като семейство, беше под воя на сирените “, добави украинката.

Веднага след сватбата Святослав влиза в гражданското опълчение.

„ Знам по какъв начин да работя с главните оръжия, само че има доста момчета, които първоначално не знаеха по какъв начин да стрелят и по какъв начин да държат оръжия “, описа той.

„ Териториалната защита са, както мъжът ми сподели, " втората линия ". Те прикриват гърба на бойците от нашата войска, с цел да не могат враговете да ги атакуват в тил и да не ги наранят. Това е главното нещо, само че също по този начин те оказват помощ да изтеглят хора, оказват помощ и с това да патрулират по улиците “, добави Ярина.

Тя също се включва в опълчението, оказва помощ в приготвянето на храната за бойците и хората в убежището.

„ Докато той беше на първата си задача, аз останах и помагах в кухнята. Тук има доста хора, които би трябвало да се изхранват и има доста работа. След това се присъединихме към медиците и започнах да се изучавам да оказвам помощ и там “, изясни тя.

Единствената причина да изоставен Киев не е обвързвана с заплахата от нахлуване, ами от радиацията.
И двамата имат един и същи отговор за най-страшната си нощ досега - нощта, когато за първи път се разделят поради войната. За Святослав е поради непознатото и неналичието на задоволително опит, а за Ярина поради паниката по обичан човек.

„ Първата нощ, в която брачният партньор ми беше излязъл на бойна задача, не знаех по какъв начин да си намеря място. Плачех, молех се и пушех от самото начало. Тази нощ ми се стори като цялостен живот, беше просто толкоз дълга. Не знаех, че те са на втора линия. Мислих си, че са на първа. Боевете бяха доста тежки към Киев и не знаех дали той ще се върне жив “, спомня си тя.
Снимка: bTV

Ярина и Святослав са сигурни, че ще останат в Киев непременно. Защото желаят да защитят града, в който са мечтали да основат семейство.

„ Ние сме подготвени да се борим за земята си и освен за нея, освен за Украйна, а за целия свят, за целия либерален свят. Имаме потребност от помощта, имаме потребност от поддръжката на целия либерален свят “, заключи Ярина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР