Следственият комитет на Руската федерация поиска задържането под стража на

...
Следственият комитет на Руската федерация поиска задържането под стража на
Коментари Харесай

Задържаната за убийството на руския влогър Татарски с обвинение за тероризъм

Следственият комитет на Руската федерация изиска задържането под стража на Даря Трепова по делото за терористичното нахлуване в кафене в Санкт Петербург, при което почина военният блогър Владлен Татарски. На Трепова е било повдигнато съответното обвиняване, заяви ТАСС.

Според следствието на 2 април 2023 година Трепова, следвайки инструкциите на лица, настоящи от територията на Украйна, е занесла в кафене в центъра на Санкт Петербург статуетка, натъпкана с експлозиви, и я дала на военния блогър Максим Фомин, прочут с псевдонима Владлен Татарски. В резултат на последвалата детонация Фомин почина, а повече от 30 души в кафенето получиха разнообразни по тежест пострадвания.

В хода на следствието на случая чиновниците на реда са направили обиски в жилището на Трепова в Санкт Петербург, а майка ѝ и сестра ѝ са били разпитани. Първоначално е било формирано наказателно дело за ликвидиране по изключително рисков метод, само че по-късно то е преквалифицирано в терористична офанзива. Националният антитерористичен комитет заяви, че акцията по ликвидирането на Татарски е била планувана от украинските специфични служби и че за нейното реализиране са били привлечени сътрудници, сътрудничещи на фондацията на Алексей Навални.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР