Италианската дясна управляваща коалиция ограничава инсталирането на слънчеви панели върху

...
Италианската дясна управляваща коалиция ограничава инсталирането на слънчеви панели върху
Коментари Харесай

Италия ограничава инсталирането на слънчеви панели върху земеделска земя

Италианската дясна ръководеща коалиция лимитира инсталирането на слънчеви панели върху земеделска земя, съобщи Ройтерс. Решението провокира необятни рецензии, защото може да подкопае задачите на Рим за декарбонизация.

Новите правила, които бяха признато през вчерашния ден, са част от по-широк пакет от ограничения за отбрана на земеделието и рибарството и включват възбрана за инсталиране на фотоволтаични системи с модули, сложени на земята на площи, класифицирани като аграрни.

" Сложихме завършек на бурното инсталиране на наземни фотоволтаични (панели) ", сподели министърът на земеделието Франческо Лолобриджида на конференция след съвещанието на кабинета, на което бяха утвърдени ограниченията.
Селскостопанските лобита – основни поддръжници на дясното държавно управление на министър-председателя Джорджа Мелони – от дълго време призоваваха за ограничавания на панелите, заявявайки, че те са несъвместими с развъждането на селскостопански култури и животни.

Екологичните асоциации обаче упрекнаха държавното управление, че подкопава зелените цели, контрактувани с сътрудниците от групата Г-7.

В края на срещата на министрите на енергетиката от Г-7 предходната седмица Италия се ангажира да утрои конфигурираните мощности за възобновима енергетика до 2030 година и последователно да отстрани електроцентралите, захранвани с въглища, през първата половина на идващото десетилетие.

Министърът на енергетиката Джилберто Пичето Фратин, който съгласно държавни чиновници в началото се е противопоставил на проекта, сподели пред кореспонденти, че новите ограничавания няма да застрашат задачата на държавното управление да конфигурира към 38 гигавата (GW) мощности до 2030 година посредством фотоволтаични централи.

Лолобриджида разяснява, че схемата не е ориентирана към агроволтаични планове, при които слънчеви панели се инсталита нависоко над ниви и лозя, с цел да се извлече двойна изгода от земята, като се създава сила по време на интервали на мощна слънчева светлина и в същото време се разрешава на културите да порастват.

Пакетът на държавното управление към този момент е обект на инспекция от двете камари на Народното събрание, които имат опция да го трансформират.

Ограниченията върху слънчевите централи могат да повлияят отрицателно на енергийните компании, които имат цели за напредък в слънчевия бранш, показаха финансови анализатори.

Миналата година Италия добави близо 6 GW потенциал за възобновима сила, основно посредством създаването на дребни слънчеви централи, като вятърните планове съставляват единствено 8 % от новия " зелен потенциал ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР