Следствените власти в Русия арестуваха управителя на голяма оръжейна фирма

...
Следствените власти в Русия арестуваха управителя на голяма оръжейна фирма
Коментари Харесай

Управител на руска оръжейна фирма е арестуван за измама, има и българска връзка

Следствените управляващи в Русия арестуваха шефа на огромна оръжейна компания по съмнение в машинация, съобщи ДПА, като се базира на медийна информация.

В. " Комерсант " заяви, че Юрий Шумски, общоприет шеф на завода " Я. М. Свердлов " – едно от най-големите съветски предприятия за произвеждане на експлозиви, е бил задържан.

Според информацията казусът е обвързван със покупко-продажби за експорт за страни от НАТО, осъществени посредством медиатори в Швейцария, Австрия и други страни.

Властите споделят, че става дума за машинация, при която сред 7 и 10 % от договорните суми са били източвани посредством фиктивни компании.

Разследването е било поискано от съветския народен представител Дмитрий Кузнецов. Той е призовал да се изследва износа на експлозиви за България, Англия, Сърбия и Кипър. Според него експлозивите биха могли да се употребяват за военни цели във " враждебни страни от НАТО ".

Шумски е бил назначен за шеф при започване на годината, малко преди да стартира войната в Украйна, откакто при неговия предходник е имало поредност гърмежи и пожари в завода.

Дори след нахлуването на Русия в Украйна е имало редица произшествия в съветски предприятия от отбранителната индустрия, което е довело до спекулации за бойкот.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР