Следователят Бойко Атанасов бе номиниран за шеф на антикорупционната комисия

...
Следователят Бойко Атанасов бе номиниран за шеф на антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Възраждане предложи следователя Бойко Атанасов за шеф на КПКОНПИ

Следователят Бойко Атанасов бе номиниран за началник на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Кандидатурата бе издигната от ръководителя Костадин Костадинов, който съобщи, че Атанасов не правел взаимни отстъпки и можел да " смачка гръбнака на корупцията ".

Номинираният е прочут опозиционер в правосъдната система. Преди години той сподели по какъв начин в боклука на столичната следствена работа се изхвърлят документи по следствието за банкрута на КТБ. Атанасов бе и единственият магистрат, който говореше за „ шпицкоманда “ под управлението на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, чиято задача била да удря неуместните.

Освен това е прочут и като претендент за редица постове. Той е подавал документи за присъединяване в редица състезания за шефски позиции в правосъдната система, само че в никакъв случай не е бил избиран.

" Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправяни никакви условия. В предишното, когато е ставало въпрос за заемане на избрана позиция, която би могла да въздейства на преследването на корупцията, по отношение на мен са поставяни условия поради които в никакъв случай не съм се съгласявал да поема задължения ", съобщи Атанасов.

Това е втората номинация за началник на КПКОНПИ, която след оставката на Цацаров, се управлява от тогавашния му заместител Антон Славчев. Първата кандидатура е на вътрешния министър Бойко Рашков, който също е някогашен следовател. Тя обаче идва в условия на изчезнала парламентарна поддръжка и към момента неприет законопроект за КПКОНПИ, който би трябвало да я раздели на две и да даде проверяващи пълномощия на инспекторите ѝ.

Ден по-рано Рашков разяснява, че в неговата номинация нямало никаква драма. Той изясни, че е вътрешен министър, а това е просто едно предопределение, което или ще се случи, или не.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР