Следете напредъка си Трябва да проследите напредъка си, за да

...
Следете напредъка си Трябва да проследите напредъка си, за да
Коментари Харесай

Как да организираме търсенето на работа – полезно ръководство

Следете напредъка си

Трябва да наблюдавате напредъка си, с цел да можете да поддържате връзка и следене дейно. Организирането и на едно място на цялата информация за вашата кандидатура ще ви помогне доста за това.

Запазете копие от всяка публикация за работа, за която сте кандидатствали. Заедно с обявата, запазете копие от автобиографията, която сте употребявали, дружно със съответната информация за контакт. Ето няколко хрумвания по какъв начин можете да поддържате тази информация налична:
Запазете автобиографията и листата с в.doc и съхранявайте всичките си документи в директория „ Търсене на работа “. Заглавете файловете си в компанията и позицията, с цел да можете елементарно да ги търсите. Отпечатайте документите и ги скрепете дружно. Използвайте онлайн система за картотекиране с Гугъл Suite, Evernote или Microsoft 365, с цел да имате достъп до вашите файлове отвред. Възползвайте се от опцията да научите нова система за ръководство на планове онлайн. Има доста безвъзмездни варианти и можете да придобиете съответни умения по едно и също време! Например, можете да употребявате Асана с цел да извършите план за търсене на работа, сортирайте приложенията си по време или позиция и качете обявата за работа

Ако сте поддържали информацията си проведена, следенето ще бъде доста елементарно. Ще имате цялата нужна информация на една ръка разстояние!

Управлявайте времето си, създайте график и направете контролни описи

Ефективното търсене на работа би трябвало да бъде като работен ден. Направете си график и се придържайте към него. Поставяне на цели.

Например, отделете три часа дневно за вашето търсене. Или кандидатствайте най-малко за15 работни места седмично. Поставянето на цели ще ви помогне да се придържате към ефикасна тактика. Също по този начин ще ви помогне да запазите самодисциплина.

След като създадете дълготрайна тактика, концентрирайте се върху днешния ден. Кои са най-важните неща, които би трябвало да извършите през днешния ден, с цел да се доближите до задачата си да намерите нова работа?

Един превъзходен метод да организирате ежедневното си търсене на работа е с типичен надзорен лист.

Стартирайте всеки детайл за деяние с глагол, с цел да увеличите продуктивността си.

Например:
Проверете правописа в автобиографията ми Качете автобиографията ми за безвъзмезден професионален преглед Проучете 5 компании, за които бих желал да работя Проследяване на заявката от предходната седмица за компанията XYZ

Източник:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР