След значителните ръстове на приходите и рекордни инвестиции през миналата

...
След значителните ръстове на приходите и рекордни инвестиции през миналата
Коментари Харесай

Спиди с умерен ръст на приходите за деветмесечието

След забележителните растежи на приходите и рекордни вложения през предходната година, през 2017-а "Спиди " АД се концентрира върху възстановяване на ефективноста на интервенциите и рентабилността си. В резултат на това към 30 септември, чистата облага на консолидирана база на куриерската компания пораства с 44.4% до 5.59 млн. лв., демонстрират данните от счетоводния й доклад. Само за третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на 2016-а консолидираната облага се усилва със 158.4%, откакто компанията съумява да понижи оперативните си разноски в страната и да осъществя едва повишаване на разноските в Румъния. С максимален принос за възстановяване на финансовия резултат от компанията показват по-малкото транспортни разноски и понижението на някои разноски, свързани с разширението през предходната година. Харчовете за хонорари порастват с сдържан ритъм, дължащ се на стегнатия пазар на работна мощ и обвързвания с него напън за покачване на разноските за труд.

При приходите компанията продължава да поддържа високи растеж от 9.3% на неконсолидирана и 13% на консолидирана база по отношение на 2016-а. То пък е с известно закъснение по отношение на 2015 година, когато регистрираните растежи бяха над 15% на годишна база.

Както беше оповестено и по-рано от "Спиди " АД, вложенията през актуалната година доста спадат по отношение на миналата, като общо вложените средства за деветмесечието са в размер на 10.5 млн. лв.. Над половината от тях са ориентирани към интервенциите в България, основно за транспортни средства. Високият тренд се резервира в Румъния, където над 3 млн. лева са вложени в съоръжение на логистичните центрове и за компютърна техника.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР