След затварянето на трансферния прозорец испанската Ла Лига обяви тавана

...
След затварянето на трансферния прозорец испанската Ла Лига обяви тавана
Коментари Харесай

Реал може да плаща почти 3 пъти повече от Барса за заплати

След затварянето на трансферния прозорец испанската Ла Лига разгласи тавана на заплатите на футболистите на всеки един клуб в шампионата, осведоми вестник " Марка ".

Най-голямата смяна е при Барселона, като каталунският клуб минава от 648 милиона евро на таван от 270 милиона за сезон 2023/24.

Това е намаляване с цели 378 милиона и към момента не е ясно по какъв начин Барселона може да се оправи с тази обстановка.

Клубът към този момент понижи фонда си за заплати със 160 милиона, само че би трябвало да направи доста по-голямо изпитание, с цел да покрие новите условия.

Това не разреши на " асулграна " да направи огромни прехвърляния през лятото.

Изглежда, че Барселона в скоро време няма да е конкурентен на Реал Мадрид, където таванът на заплатите е 727,5 милиона евро.

Реал даже усилва тавана си, който е бил 683 милиона през зимата.

Барселона е изпреварен и от Атлетико Мадрид, където могат да си разрешат да заплащат 296 милиона на играчите си за годината.

От останалите клубове съгласно финансовото им положение Севиля може да заплаща 168,7 милиона евро, Виляреал - 144 милиона, Реал Сосиедад - 124,7, Атлетик Билбао - 100 милиона. Другите са под бариерата от 100 милиона, като Алавес може да заплаща минимум - 31 милиона на година.

В Сегунда дивисион в максимален бюджет за заплати разполага Елче - 24 милиона евро, следван от Валядолид - 16,6 милиона, Ейбар - 11 милиона и Еспаньол и Тенерифе - по 10 милиона.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР