Време е за най-големия мач в Испания! Шампионът Барселона посреща

...
Време е за най-големия мач в Испания! Шампионът Барселона посреща
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Реал

Време е за най-големия мач в Испания! Шампионът Барселона посреща Реал Мадрид в първото издание на Ел Класико през този сезон. Сблъсъкът от 11-ия кръг на Ла Лига на „ Естадио Олимпико “ е през днешния ден от 17:15 часа българско време.

Двата тима влизат в конфликта в съвсем идентични позиции в класирането. Реал е втори в таблицата с 25 точки, на три зад водача Жирона, който надделя трагично Селта, до момента в който първенците са трети в подреждането с точка по-малко от „ Лос бланкос “.

И двата отбора взеха и мачовете си в Шампионска лига през седмицата, освен това все с по 2:1. Барса надделя украинския Шахтьор Донецк вкъщи, до момента в който Реал се наложи над Брага в Португалия. Кралският клуб загуби за последно преди повече от месец – визитата на градския противник Атлетико с 1:3, до момента в който каталунците към момента нямат проваляне през сезона във всички шампионати, макар че направиха две равенства в шампионата.

И Барса, и Реал имат своите причини в дербито, като разполагат с отлични варианти в офанзива. Възпитаниците на Шави Ернандес разполагат с Феран Торес, Жоао Феликс, както и младите гении Ламин Ямал и Марк Гуиу, до момента в който с изключение на Винисиус Жуниор, който по-рано отсъстваше заради травма, без подозрение най-хубавият състезател с „ бялата “ фланелка до тук е новото попълнение Джуд Белингам, който нямаше потребност от акомодация под управлението на Карло Анчелоти и е с съществена заслуга за мощното показване на мадридския исполин, който през лятото се раздели с носителя на „ Златната топка “ Карим Бензема.

Общо, двата отбора са се изправяли 285 пъти между тях, като Барселона има леко преимущество в директните конфликти – 118 против 105 победи за Реал, при 62 равенства. Първият дуел сред двата колоса в Испания датира от сезон 1901/02. През предходната акция двата тима се срещнаха общо пет пъти – два пъти за шампионата, два пъти за Купата на Краля и един за Суперкупата, като каталунците взеха три от петте дуела.

Линкове за гледане на мача:     БАРСЕЛОНА - РЕАЛ (МАДРИД) 0:0 

Ла Лига, 11-и кръг

Главен арбитър:  Хесус Хил Мансано, Испания

Стадион:  „ Естадио Олимпико “, Барселона, Испания

БАРСЕЛОНА (4-3-3):  Марк-Андре Тер Стеген, Жоао Кансело, Роналд Араухо, Иниго Мартинес, Андреас Кристенсен, Алехандро Балде, Гави, Феран Торес, Илкай Гюндоган, Жоао Феликс, Фермин Лопес

Старши треньор:  Шави Ернандес

РЕАЛ МАДРИД (4-3-1-2):  Кепа Арисабалага, Дани Карвахал, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба, Ферлан Менди, Орелиен Чуамени, Тони Кроос, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Винисиус, Родриго

Старши треньор:  Карло Анчелоти
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР