След всяко хранене пийте чай от пресен джинджифил с разтворена

...
След всяко хранене пийте чай от пресен джинджифил с разтворена
Коментари Харесай

Целият свят се поздравява с „Намасте

След всяко хранене пийте чай от свеж джинджифил с разтворена малко куркума и черен пипер. Вижте по какъв начин през днешния ден целият свят стартира да се поздравява с „ Намасте ". Всички заобикалят ръкостисканията и поздравите с досег. Тези дни из целия свят поздравът е „ Намасте ".
Благодарение на него заобикаляме физически контакт. Нека го вършим още няколко месеца. Без подозрение протичащото се ще бъде овладяно, просто е належащо да вземаме нужните защитни ограничения. Това сподели за хилядите си почитатели Шри Шри Рави Шанкар. 
„ Намастѐ " е постоянно употребен вербален привет в Индия и Непал. Когато се изрича, нормално е съпроводен от лек реверанс с опрени една в друга длани, прибрани към гърдите. Този жест се назовава анджали-мудра и може да се употребява без вербален привет, носейки същото обръщение.
Забележете с каква бързи темпове се развиваше човешката раса. Всички непрекъснато пътуваха, вършеха това и това, всички бяха непрекъснато в трескаво придвижване, проучва Шри Шри Рави Шанкар. Изведнъж природата ни донесе това злополучие – с цел да може всички да забавят темпото и да се успокоят. Вижте летищата, заведенията за хранене, кината, даже и офисите – всички те са празни, на никое място няма тълпи. По-голяма част от офисите работят от у дома в този момент. Тези, които бяха привикнали да ядат единствено на открито, започнаха да си готвят вкъщи. 
Може би в това има скрита благословия, счита гуруто. За бъдем измъкнати от голямото консуматорство в света, от прекомерното социализиране. В този свят съществува прекалено много консуматорство. Научих, че даже в храмовете на Керала няма толкоз доста хора, колкото нормално. Така че даже Боговете си почиват, усмихва се Шри Шри Рави Шанкар. Така че недейте да се притеснявате, просто се грижете за себе си. 
Всички би трябвало да бъдем деликатни, само че няма потребност от суматоха. От друга страна не трябва да сме пренебрежителни и небдителни. Приеми тази предизвикателна обстановка и виж по какъв начин можеш да я използваш градивно. Може би природата желае да забавим малко бързото трескаво движение, в което сме. 
Междувременно от „ Йога с Нанси “ припомниха, че в тази тревожна за човечеството конюнктура, всеки който желае, може ежедневно да практикува изпяването на Махамритюнджая мантра 108 пъти, със санкалпа (мисловно утвърждение) за здраве, устойчивост, мощен имунитет и успокоение. Нека да отправим това желание към себе си и всички хора, споделя Нанси.

 фотография: iStock фотография: iStock
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР