След включването на новата формация Продължаваме промяната в битката за

...
След включването на новата формация Продължаваме промяната в битката за
Коментари Харесай

Как Продължаваме промяната размести политическия пъзел преди изборите

След включването на новата групировка " Продължаваме промяната " в борбата за 47-мото Народно събрание, част от партийните играчи избраха нови съдружни сътрудници.

Новите политически играчи от " Продължаваме промяната ", които се дефинират като център в политиката, само че подготвени да одобряват поддръжка и от дясно и от ляво, провокираха желанието за взаимна работа на няколко обединения.

Кирил Петков и Асен Василев обаче демонстрираха, че не са подготвени елементарно да подадат ръка. Отказаха предизборно партньорство на Демократична България и ИБГНИ. Но пък с изключение на на " Волт " и " Средна европейска класа ", от през днешния ден е ясно, че се доверяват и на партията " Политическо придвижване Социалдемократи " - групировка учредена през 2000 година от хора напуснали Българска социалистическа партия, отпред с Николай Камов.

В предаването на Българска национална телевизия " Още от деня " Даниел Лорел от " Продължаваме промяната " изясни, че са разкрили подобие с доста от концепциите на социалдемократите.

Последно социалдемократите с тях също споделяме хрумвания, харесваме концепциите им за бащинство, харесваме концепциите им за електронна здравна карта, тъй че бяхме изцяло спокойни да ги включим в нашето придвижване.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се раздели с Вътрешна македонска революционна организация и " Воля ", само че още веднъж се пробва да събере патриотична коалиция. Регистира се със остарялото име " Патриотичен фронт ", само че с други сътрудници " Целокупна България " и БДС-Радикали. Коалицията е отворена и за други съидейници.

Разчитаме на тези хора, които са видели, че сме от хората, които извършват своите обещания, своите задължения и правят работа. С други думи прагматичен национализъм е това, което ние сме сложили като идеология, сподели Валери Симеонов, ръководител на НФСБ.

Преди вота на 14 ноември " Републиканци за България " на Цветан Цветанов и КОД на Петър Москов откриха значими допирни точки в правилата си. Това са нуждата от лустрационно законодателство, ясно разграничаване сред лявото и дясното в политиката и мощна десница в новия парламент.

Начинът, по който ние сме формирали нашата коалиция, нашето партньорство, то е върху правила. Не е поради мен и господин Цветанов, поради госпожа Грозданова или някой различен. А въз основата на разбирането за това, че смисленото за обществото опълчване и политически избор,който води до развиване на обществото, е сред лявото и дясното. Ние сме го твърдяли поотделно в предходните избори, в този момент желаеме да го създадем дружно и да бъде по-чуваемо, сподели Петър Москов, " Национално обединяване на десницата ".

" Движението на непартийните " на Минчо Христов в границите на два месеца смени две обединения. От " Българска социалистическа партия за България " и депутатско място в последния парламент, за идния избор Христов откри повече съидейници в " Изправи се БГ! Ние идваме ". На желанието ни да чуем претекстовете му за тази смяна, изясни, че не може да обоснове решението си в късите форми на новините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР