След великолепната победа на отбора на България над британския тим

...
След великолепната победа на отбора на България над британския тим
Коментари Харесай

Григор: Плакахме от радост, затова сме тук

След превъзходната победа на тима на България над английския отбор в първия мач от гр.С на международното състезание по тенис в Сидни (Авл) всички анализатори са единомислещи, че новобранците (нашите) са създали сензацията на първия ден. 

Самият играещ капитан на тима ни Григор Димитров, съобщи на конференцията след мача, приключил в 2:47 ч. сутринта локално време:

" Шансът бе нулев. Но просто им споделих: " Момчета, това елементарно може да се превърен в исторически миг за нас. Просто да го създадем запаметяващо се ". Не зная дали това достижение е историческо, само че значи доста за нашия тим. Затова сме тук, по тази причина играем. Смятам, че направихме превъзходен старт, превъзходен старт на годината, превъзходен старт на шампионата. Всичко, което желая да кажа, е, че съм горделив с момчетата ".

Героят на дуела с Англия - Александър Лазаров, който, без значение от ниския си ранкинг (№477 в света на двойки и отвън първите 500 на сингъл) направи изумителни удари в решаващия мач на двойки, в това число и в извоюваните последни три разигравания, с които донесе успеха, добави:

" Изпуснахме си полетите до Австралия, не успяхме да стигнем тук в точния момент. Тренирахме единствено два-три пъти. Така че влязох в мача необикновено раздразнителен и не знаех какво да чакам. Но силата на Григор е просто невероятна. Веднага след началото на мача се почувствах спокоен и заиграх решително, един до друг с него. Накрая всичко това се изплати ".

" Станалото е ужасно. Да, в действителност имахме и шанс в няколко точки, в това няма подозрение. Но ние си заслужихме този шанс. Както споделих преди началото на мачовете, всички момчета тренират доста старателно, в тима има превъзходна атмосфера. Това оказва помощ в действителност, а когато има и резултат, става все по-добре за нас. Най-големият миг бе, когато видях него (Лазаров) и всички момчета от отбора да плачат от наслада. Това са моменти, които оценявам и помня. Затова сме тук, за тези специфични моменти, за нашата страна ".

Англичаните пък, които претърпяха тежко отчаяние да изгубят мача, в който бяха любимци, незавизимо от отказването поради травма на техния водач Анди Мъри, потърсиха оправдания в странични фактори. Финалистите в шампионата за купа " Дейвис " през 2019 година се оплакаха от късния час и от корта. Братът на Анди Мъри - Джейми, който е един от огромните експерти на двойки в мъжкия тенис сега, сподели:

" Досадно е, дано бъдем почтени - да играем по това време?! Искам да кажа - за всички участници в шампионата, нали? Жалко е, тъй като, когато започнаха сингълите, на трибуните имаше 5-6 хиляди души, само че за мача на двойки останаха няколкостотин. Не това в действителност е задачата на шампионата ".

Камерън Нори, който завоюва единствената победа за Англия - 6:2, 3:6, 6:2 над Димитър Кузманов, пък се оплака, че кортът бил " извънредно муден ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР