След вчерашния ръст, днес бенчмаркът на БФБ-София SOFIX отново записва

...
След вчерашния ръст, днес бенчмаркът на БФБ-София SOFIX отново записва
Коментари Харесай

Правата за увеличението на капитала на Гленмоор Кепитал АДСИЦ поскъпнаха с 4 900%

След вчерашния растеж, през днешния ден бенчмаркът на БФБ-София SOFIX още веднъж записва загуби. Индексът на сините чипове се намалява с 0.225 до 683.21 пункта, написа деловото издание econ.bg.

Спад отбелязва и BGBX40 - от 0.32% до 132.58 пункта. Показателят BGTR30 се покачва с минималните 0.01 на 100, а секторният BGREIT остава без смяна.

Оборотът на контролирания пазар надвишава 291 хиляди лв., като съвсем една четвърт от индикатора се образува от продажбата на правата за нарастването на капитала на варненското сдружение със специфична капиталова цел Гленмоор Кепитал.

От сутринта по позицията минаха 150 хиляди права за 75 хиляди лв., поскъпвайки от 1 ст. до 0.5 лв. за брой. Така правата означиха растеж от рекордните 4 900 % за брой.

Най-ликвидната компания през днешния ден е Химимпорт АД с разменени 27 300 акции на цена от 1.8950 лв. за лот.

Силен интерес има още и към банковите бумаги - на ТБ Първа Инвестиционна Банка АД и ТБ Централна кооперативна банка АД.

Най-голям дневен спад в цената записва борсовият оператор - 8.33 %.

На сегмента за търговия с книжата на сдруженията със специфична капиталова цел бяха разпродадени акции за 4 845 лв..

Оборотът на сегмента за обезщетителни принадлежности доближи 2 390 лв.. Минаха и 335 бумаги на единствения у нас борсово търгуван фонд БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF на обща стойност 416 лв..

Днес няма инвеститорски интерес към дългови бумаги.

Днес стана ясно и че на 5 януари 2018 година (петък) е датата, на която ще се организира аукционът за продажбата на правата от обществено предложение на емисия конвертируеми облигации на Монбат АД, заяви БФБ - София.

На аукциона ще бъдат препоръчани 4 157 400 броя права, против които не са записани облигации. Аукционът се реализира чрез въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ общественото предложение на емисията облигации.

Поръчката се вкарва в границите на една минута от началото на етапа на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на етапа на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Търговията с правата стартира на 13 декември и продължи до 21 декември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР