След възникналата на 18 ноември тежка катастрофа на пътя между

...
След възникналата на 18 ноември тежка катастрофа на пътя между
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ремонта на пътя Разлог - Симитли

След зародилата на 18 ноември тежка злополука на пътя сред Симитли и Разлог, Районна прокуратура - Благоевград е упълномощила инспекция по реда на контрол за правда и отбрана на публичния интерес на ремонта на пътя.

Освен злополуката и осъществяването на поправки действия, в прокуратурата е постъпила информация за нарушавания при реализиране на краткотрайната организация на придвижване по време на ремонта.

Прокуратурата е открила, че в този сектор не е изпълнена краткотрайна маркировка върху пътното платно, като напълно е положена нова асфалтова настилка . Налице са данни, че в секторите, свързващи с общински пътища, разликата в равнищата сред новоположената асфалтова настилка и тази на платната от общинските пътища е забележителна. Неполагането на асфалт, който да обезпечи равномерен преход от едното пътно платно в другото, води до затрудняване на придвижването на моторните прeвозни средства при напускането на път II-19 и включването в общинските пътища и назад. Това основава предпоставки за катастрофи и механически повреди на моторните транспортни средства.

Съвместната инспекция би трябвало да се извърши от Областно пътно ръководство - Благоевград, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", бранш " Пътна полиция " при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Благоевград и Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Разлог.

Проверките следва да открият налице ли са нарушавания при реализиране на ремонтните действия, съблюдаване на разпоредбите за обезопасяване на чиновници , съществуване на организация за краткотрайно придвижване, сложени пътни знаци, които да подсигуряват сигурност на придвижването и съответната пътна инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР