Двама полицаи и вещо лице бяха разпитани днес в съдебната

...
Двама полицаи и вещо лице бяха разпитани днес в съдебната
Коментари Харесай

Близнаците сменили няколко версии за фаталната нощ, полиграфът засякъл лъжите им

Двама служители на реда и експерт бяха разпитани през днешния ден в правосъдната зала, където делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в укривателство на натрупа на Димитър Малинов от Цалапица. След като обвинявания за убийството Рангел Бизюрев бе разпитан, делото продължи с разпитите на служителите на реда взели участие в издирването на братята.
Прочетете още
Полицай Коста  Кючуков:е бил командирован в Приморско с двама свои сътрудници, защото са получили информация, че близнаците са в курорта.  След като били открити, Борислав в началото декларирал, че безусловно нищо не знае за изгубването на Митко и няма какво да изясни. По пътя към Пловдив обаче  Борислав почнал да развива разнообразни версии, които променял. Първата била, че е бил на барбекю, където срещнал с Рангел, който му споделил, че желае да му даде колата да върви на къра да прави секс с лице от ромски генезис. По негови думи Рангел бил с неговия автомобил край селото. След това, декларирал, че ще каже самата истина и дал писмени пояснения. В тях Борислав споделил, че се познава с Бизюрев и Малинов от доста време. Каза, че Митко желал заем към 100 лв., с цел да отиде на отмора, на планина. Борислав му споделил, че няма и по-късно ще се схванат. Това било на 20.07. После  се срещнал с Рангел на барбекюто, който към този момент бил доста пийнал.  На събирането някой споделил на Рангел, че Димитър го обиждал и той предиздвикал Борислав да му се обади сякаш да му даде назаем  пари и да го подмами да излезе от къщи. После тръгнали с мерцедеса на Борислав и по пътя видели Митко.  Рангел слязъл  от колата  и го набил. После му взел телефона, счупил го, прибрал го  в джоба си и потеглили. После Рангел изискал да се върнат и видели, че Димитър лежи на земята, без да е помръднал. Бизюрев споделил на Борислав да му оказват помощ да го качат в багажника. Той обаче отказал и Рангел самичък го натоварил. После Рангел му споделил да кара към сметището, където  сам свалил натрупа. След това се обадили на  Валентин и му споделили да донесе мотика и кирка. Когато Валентин, той също отказал да допира тялото. Рангел самичък  изкопал дупката, а  след това споделил на братята да покрият със строителни боклуци мястото, с цел да не си проличава, че са копали. После Рангел ги заплашил, че не би трябвало да споделят на никого другояче щели да си имат проблеми с него. Казал им също да изчистят добре колите. По пътя наопаки Рангел споделил да минат по тихи улички, където няма магазини и камери. Борислав оставил Бизюрев до дома му и се прибрал.

Служителят от Криминална полиция Димитър Рангелов  разказа по какъв начин е протекло издирването на близнаците.

На свидетелската банка застана и Христо Лефтеров, който е направил полиграфско проучване на близнаците. Адвокат ът на братята Мирослава Званчева оспори разпита му, само че съдът счете, че би трябвало да бъде изслушан с цел да се разбере каква е истината. 

Лефтеров описа, че по време на проучването е питал Валентин дали е нанесъл удар на Димитър, а той е дал отговор с   " не ". Допълнил показанията си, като е споделил, че е помагал за копането на дупката. Валентин е съдействал изцяло по време на разпита. Заради несъгласията в показанията и полиграфа, Динков бил приканен да каже истината. Първоначално отново отрекъл, само че в следствие декларирал, че откакто е оказал помощ на Рангел да натоварят и пренесат тялото до сметището, до момента в който го сваляли той бил изхъркал и затова Рангел го удари по лицето със плесници да го свести. После Динков блъснал 2-3 шамара с думите " разсъни се ".



След като изслуша показанията, майката на Митко - Атанаска Бакалова, разяснява, че Рангел евентуално е сплашен и се пробва да прикрие близнаците. 

Свидетелят  Атанас Гунчев описа, че във съдбовната нощ Борислав му зъвннал и го извикал да  се видят на открито. Казал му да пристигна допустимо най- бързо. „ Той пристигна с колата, а  после ми сподели да изчезвам и аз си потеглих и отидох отново в парка. После се прибрах,  около 1:30—2ч.  Борислав отново ми звънна да се забележим да пушим по 1-2 цигари. Той беше с колело и отидохме на центъра и си говорихме общи тематики. По едно време ми сподели, че би трябвало ми каже нещо.  Разказа, ми че  Рангел блъснал Митко и той паднал на земята. Нямахме повече цигари и пари в нас и се прибрахме. Преди това като ми сподели да изчезвам, видях че вратите се отварят и имаше още някой в колата. Правиха нещо към багажника ”, твърди Гунчев.  Свидетелят добави, че не е чул нищо тогава. Заради пропуски и несъгласия на показанията в правосъдната зала, бяха прочетени показанията му дадени в хода на следствието.  От тях става  ясно, че като отишъл на мястото, са му споделили да гледа да не идва някой, а след това му наредили да си върви. След това, като се видели през нощта, Борислав му разказал, по какъв начин Рангел е набил Митко и, че е бил в безсъзнание. Предупредил го да не споделя на никой. В нито един миг Борислав не е загатнал брат му да е взел участие. После не били говорили и споделяли, тъй като Атанас се страхувал. Заяви, че е чувал,  че Борислав е пушел трева и продавал по малко. След прочитане на показанията от досъдебното произвеждане, Атанас удостовери показанията си, давани в хода на следствието.

Свидетеля Стилян Дзивков, който е закарал Рангел на летището, описа, че той е взел Бизюрев на 10 юли и на 23 против 24юли  през нощта го е закарал назад на летището и той е напуснал България. " По пътя говорихме доста неща, дори и за изгубването на Митко, само че той нищо не сподели ", твърди Дзивков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР