След въвеждане на тол системата държавата ще може да ремонтира

...
След въвеждане на тол системата държавата ще може да ремонтира
Коментари Харесай

С тръгването на тол системата до 6-7 години ще ремонтираме всички пътища, обяви министър Нанков

След въвеждане на тол системата страната ще може да ремонтира три-четири пъти повече пътища, като за до седем години могат да се обновят главно всички пътища в неприятно положение. Мнението е на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той посочи, че сега в неприятно положение са към 8000 километра републикански пътища, само че при сегашните финансови благоприятни условия, цялостна рехабилитация се прави на до 450 км. на година. Нанков сподели още, че за главен ремонт са и 12 хиляди километра общински пътища.

Министърът изясни, че със прекъсване на снеговалежа от началото на идната седмица стартира изкърпването на отворилите се през зимата дупки. Николай Нанков добави, че краткосрочните поправки не са решение и от започването на мандата на третия кабинет " Борисов " се търси редовно решение. Според него то към този момент е открито и от идната година ще се видят и резултатите.

Николай Нанков разясни, че с изключение на средства от тол системата и бюджета, пари за съществени пътни поправки ще се търсят и от нов фонд за пътна сигурност, който се основава в Европейски Съюз. През май предстояла полемика по отношение на този фонд, като от районното министерство към този момент били подали поръчките си до Министерство на вътрешните работи, които ще усвояват средствата.

В отговор на въпрос Николай Нанков разгласи, че във вторник стартира градежа на 10.3 км. от автомагистрала " Хемус " (от разклона за Велико Търново) до Златна панега. След към два месеца се чака да тръгне и работата по трасето на аутобана от Белокопитово до пътен възел Луковци (16.5 км). Министърът разгласи, че и двата нови сектора ще се създадат за към година и половина, вместо за две, само че това няма да е за сметка на качеството.

В взаимозависимост от времето до края на година може да стартира и градежа на " Хемус " сред Ловеч и Плевен (52 км). Министърът уточни, че единствено с изработването на плана са спестени 350 милиона лв., поради построяването на 3 тунела и 13 други уреди по-малко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР