След въведените финансови рестрикции към граждани и фирми заради задлъжнялостта

...
След въведените финансови рестрикции към граждани и фирми заради задлъжнялостта
Коментари Харесай

След рестрикциите: Гърците укриха 95 млрд. евро от държавата

След въведените финансови рестрикции към жители и компании поради задлъжнялостта на Гърция, делът на сивата стопанска система мощно нарастна. Неплатените налози в Гърция са достигнали 95 милиарда евро, заяви Комисията по надзор на държавните доходи в южната ни съседка, представена от БНР.

По заповед на правосъдния отдел данъчните служби в Гърция към този момент запорират даже и дребни суми от персоналните сметки на длъжниците.

Според специалисти по-голямата част се считат за несъбираеми. Черният пазар там се прави оценка на 20% от Брутния вътрешен артикул на страната.

За образец се показва туристическият бранш, където приходите от налози понижават всяка година макар милионите туристи, които посещават Гърция.

По разпореждане на кредиторите държавното управление непрестанно усилва налозите, което докара от ден на ден гърци да се насочват към черния пазар, да укриват доходи и да намират способи да не заплащат налози.

Медиите нападат водещите политически партии за нежеланието да съберат налози от изнесените капитали в непознати банки.

Само от данъчна несъбираемост Гърция губи на година по 16 милиарда евро, което е повече от финансовата помощ от външните кредитори. Според стопански анализатори огромната неточност на държавните управления на Алексис ципрас бе, че оряза заплати и пенсии преди да събере дължимите налози.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР