След убийството, във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че

...
След убийството, във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че
Коментари Харесай

Гилзи от ловна карабина са намерени при мястото на стрелбата по граничния полицай

След убийството, във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че се работи по две версии – трафик на мигранти и наркотрафик. Водеща била втората. В Турция бяха арестувани двама обвинени за убийството – турски жители.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев разяснява по Нова ТВ, че гилзите са открити на територията на южната ни съседка и сигурно е стреляно от там. Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно. По думите му съществува и версия за възмездие от страна на недопуснат у нас мигрант.

„ Тази експанзия е необяснима и за мен. Досега, през последните 50 години, не е осъществяван подобен акт ”, сподели още Станимир Станев.  

Според зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години.

„ Тази техника е построена преди много години. Работеща е, поддържа се с наличните средства, само че казусът е, че от малко повече от 2-3 години обратно за тази техника действително не са отделяни нужните запаси, с цел да бъде безусловно на 100% ефикасна ”, посочи Станев. Той обаче акцентира, че чиновниците на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани и разполагат с два пълнителя – един с бойни и един със стоппатрони. На лобното място на граничния служител на реда обаче нямало стационарни камери, които да са уловили момента на престрелката.

Станимир Станев акцентира потребността от нова ограда на границата ни с Турция, сходна на тази сред нея и Гърция. По думите му това не означавало, че остарялата би трябвало да бъде отстранена.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР