След убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица проверката на

...
След убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица проверката на
Коментари Харесай

След убийството в Цалапица: Уволнени са полицейски директори

След убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица инспекцията на Министерство на вътрешните работи е открила основни пропуски и нарушавания в дейностите от страна на полицейските органи.

Дисциплинарно уволнени са някогашният шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив - старши комисар Васил Костадинов, и началникът на районното ръководство в Стамболийски - основен контрольор Ангел Керпиев.

Близките на убития Димитър Малинов считат, че те са били съучастници в тежкото закононарушение

Временно отхвърлен от служба е и контрольор Дамян Капов. Предполагаемият причинител избяга от страната, а близки и родственици стачкуват трети месец с искане за правдивост.

24-годишния Димитър Малинов изчезна на 20 юли, седмица по-късно беше обявено, че е бил погубен и трупът му е открит заровен под строителни боклуци край селото.

Основен обвинен по случая е 30-годишният Рангел Бизюрев, който евентуално е съумял да избяга в чужбина. Близките на Малинов описаха, че служителите на реда от Пловдив и Стамболийски не са им оказали никакво подпомагане и те сами са издирвали убития.

Според близки и другари на момчето арестуваните близнаци се пробват да трансферират цялата виновност върху Рангел Бизюрев

Според близки и родственици на убитото момче Рангел е по-малко отговорен от  арестуваните близнаци Борислав и Валентин Динкови.  Това се удостоверява и от доказателствата, събрани досега за жестокото закононарушение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР