След три седмици ваканция депутатите се върнаха в парламента. Очаквано

...
След три седмици ваканция депутатите се върнаха в парламента. Очаквано
Коментари Харесай

Депутатите се върнаха на работа и заговориха за изборите

След три седмици почивка депутатите се върнаха в Народното събрание. Очаквано наближаващите избори се трансфораха в съществена тематика при започване на първото им съвещание. ГЕРБ прикани президента да насрочи датата за изборите, а Българска социалистическа партия разгласи, че времето на ръководещите е изтекло и следва смяна. Движение за права и свободи пък видяха идните избори като най-важните от 1989 година насам и оповестиха, че от това зависидали " ще се оправим с вируса ГЕРБ ".

Последната сесия на 44-ото Народно заседание бе открита от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Мандатът на депутатите изтича на 26 март, само че до момента по традиция Народното събрание постоянно е излизал във почивка по време на предизборната акция. Междувременно обаче ръководещите би трябвало да внесат промени и закона за изключителното състояние, с цел да дадат могат карантинираните да гласоподават.

Сега при започване на съвещанието първа взе думата точно Караянчева. Очаквано Караянчева още веднъж прикани по време на предизборната акция партиите да заобикалят " внушенията, че има заплаха от операция на изборните резултати ".

Тя добави, че идната предизборна акция няма да наподобява на никоя предходна поради ковид и противоепидемичните ограничения. " Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат проведени от държавното управление ", добави Караянчева. За първи път държавно управление на ГЕРБ не подава оставка и изборите не се провеждат от служебно, а от постоянното държавно управление.

Председателят на Народното събрание добави, че още октомври е изпратила покана до европейските наблюдаващи, с цел да " има успокоение, че честността ще бъде обезпечена ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР