След трагичното земетресение в Турция хората и институциите търсят истината

...
След трагичното земетресение в Турция хората и институциите търсят истината
Коментари Харесай

Скандална СНИМКА от Турция: Всичко се срина, а тази сграда е непокътната. На кого е тя?!


След трагичното земетресение в Турция хората и институциите търсят истината кое или кой е отговорен за толкоз доста опустошения и починали. В медийното пространство не стопира да циркулира информацията, че строителни босове са отклонявали големи средства от строителните действия.

Предполага се, че те са присвоявали пари, които са били предопределени за съблюдаване на нормите за сеизмична сигурност. Разбира се това няма по какъв начин да се направи от вложителите без корумпирани служители, които са подписвали строителните бумаги и са си „ затваряли очите “.

Резултатът от корупцията към този момент е налице и той е на стойност от милиарди евро, само че по-тежкото е загубата на десетки хиляди човешки живота.

Една фотография обиколи мрежата и провокира сериозна полемика и въпроси. На нея се вижда по какъв начин бизнес постройка няма никакви забележими следи от сериозното земетресение, а към нея всичко е изравнено със земята. Кадърът е от град Кахраманмараш.

Махир Улуташ, изтъкнат инженер и ръководител на браншова камара споделя, че науката и инженерството са задоволителни, с цел да подсигурят постройките от срутване даже при такова мощно земетресение, само че е нужно те да се употребяват в името на хората и да се следват прецизно правилата.

Турските управляващи не престават да правят арести на стотици служители, управленци и предприемачи, за които се счита, че имат виновност за трансформиралото се в трагично земетресение.

 Източник: blitz.bg







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР