След топлата Коледа ни чака и мека новогодишна нощ, която

...
След топлата Коледа ни чака и мека новогодишна нощ, която
Коментари Харесай

Без сняг за Нова година, първи преспи чак след Ивановден

След топлата Коледа ни чака и мека новогодишна нощ, която също ще е без сняг. Обнадеждаващата прогноза направи по Българска национална телевизия Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология.

Очаква се температурите да останат извънредно високи до 5 януари. По-обилни снеговалежи са вероятни след Ивановден, 7 януари, както и през последното десетдневие на идващия месец.

Красимир Стоев изясни, че високите температури към Нова година не са нещо прекомерно извънредно по нашите географски ширини.

" Всичко това е в границите на климата. Естествено е в обособени години да имаме много по-високи температури, само че както ви споделих в природата има баланс, тъй че нещата ще се трансформират. До 5 януари температурите ще останат много по-високи, след което ще има намаляване. Така че след 7-8 януари, изключително към 20-януари ще имаме температури под -5 градуса и превалявания от сняг може да се чакат тогава ", съобщи той.

До началото на януари температурите ще останат високи и по зимните курорти у нас. Условия за неестествен сняг ще има на местата над 2000 метра надморска височина.

" Дори тук-там над 1500 метра температурите ще са позитивни на Нова година. В началото на 2023 оптималните температури в по-голямата част на страната ще са сред 11 и 16 градуса, минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса ", сподели още Красимир Стоев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР