След тежко боледуване на 70-годишна възраст почина дългогодишният шеф на

...
След тежко боледуване на 70-годишна възраст почина дългогодишният шеф на
Коментари Харесай

Почина бившият директор на Пожарната ген. Кирил Войнов

След тежко боледуване на 70-годишна възраст умря дългогодишният началник на Националната пожарна генерал Кирил Войнов. Новината съобщи Държавната организация за метрологичен и механически контрол, на която Войнов бе заместител - ръководител.

Кирил Войнов е роден на 10 декември 1950 година в софийското село Дръмша. През 2016 година участва в основаването и структурирането на Главна дирекция ``Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях``, на която е основен шеф в продължение на година. През 2015 година е консултант на премиера.

Кариерата на ген. Кирил Войнов стартира в Министерство на вътрешните работи през 1975 година като пълководец на взвод към Столична работа за пожарна защита. Постепенно минава през всички длъжности в системата на Министерство на вътрешните работи. В интервала 1994 година – 2006 година е Директор на Национална работа ``Пожарна и спешна безопасност``– Министерство на вътрешните работи.

През 2003 година с декрет на президента на Войнов е присвоено званието ``Генерал-майор от МВР``. През 2021 година о.р. военачалник Кирил Войнов е награден със ``Златен почетен знак на ДАМТН`` втора степен.

Поклонението ще се състои на 21.07. (сряда) от 11.30 в храм Света София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР