След тежката катастрофа на АМ „Струма“, при която загинаха 45

...
След тежката катастрофа на АМ „Струма“, при която загинаха 45
Коментари Харесай

Подготвени ли са автобусните шофьори за рискови ситуации на пътя?

След тежката злополука на Автомагистрала „ Струма “, при която починаха 45 души, настоящ стана въпросът готови ли са автобусните водачи и транспортните им средства за рисковите обстановки на пътя.

Всеки пътнически рейс би трябвало да бъде оборудван с спешни чукчета. Освен автоматизирано, вратите на транспортното средство могат да бъдат отворени и механично.

В рейсовете има пожарогасители, само че не и противопожарна система. Въпреки голямото количество гориво в рейса се счита, че то не може да провокира гърмеж.

Обемът на резервоара за гориво на общоприет рейс е сред 500 и 700 литра. Гръм може да провокира огромното налягане в гумите.

Често се постанова водачите да карат в допълнение. Дори и двама водачите не съумяват да се наспят от време на време.

Проблем при пътуванията зад граница е дългият престой на граничните пунктове. Дневният преход може да се трансформира в нощен, а водачът да е единствено един.

16 образователни часа – толкоз са планувани, с цел да придобием една от най-тежките и виновни шофьорски категории. Часовете всеобщо се дават фиктивно, с цел да е по-евтин курсът. Контрол няма, техниката е остаряла, а школите, които изкарват курсисти на автомагистралата са малко, описват инструкторите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР