След смяната на собствеността и идването на Наско Сираков, „Левски“

...
След смяната на собствеността и идването на Наско Сираков, „Левски“
Коментари Харесай

„Корупцията“ в Левски се раздухва от Запад

След промяната на собствеността и идването на Наско Сираков, „ Левски “ за пръв път от доста години насам закупи тип на клуб, който се ръководи морално и транспарантно. Първите ходове на новото ръководство ясно демонстрираха, че подмолните игри остават в предишното. В последните дни обаче един от най-изявените водачи измежду „ сините “ почитатели се усъмни в честността на новото управление, обвинявайки ги в разнообразни корупционни практики. Кой е той, имат ли учредения изказванията му и за какво тъкмо в този момент... все въпроси, на които е от основна роля да намерим отговорите.

Преди към месец тарторът на Сектор „ Б “ Любомир Костадинов, по-известен като Любо Младежа, стартира обществена война с управлението на „ Левски “, и по-конкретно с две лица – Константин Папазов (член на Надзорния съвет и вторият максимален акционер в клуба) и Павел Колев (изпълнителният директор). Атаките на Костадинов се лансираха във Facebook профила му, където още в първите си изказвания дефинира Папазов и Колев като „ лъжци “ и „ лицемери “. След това водачът на Сектор „ Б “ засипа своите врагове с куп въпроси: част от тях звучащи преднамерено, други - напълно резонни, само че и получили своите реципрочни отговори на траялата над 2 часа конференция на "Герена " в сряда (26 август). Но всичко по реда си...

Кой е Любо Младежа

От доста години Любо Младежа е определян за водач на фенската организация „ София Запад “, която е считана за „ дом “ на най-крайните последователи на „ Левски “. През 2016-а „ София Запад “ влезе в изострен спор с другата авторитетна „ синя “ секта – „ Южна дивизия “, което докара до прословутото разединение на Сектор „ Б “. В резултат на тази свада „ Дивизията “ е грубо преследвана от „ Запада “ и бе принудена да се реалокира в бранш „ А “. Според осведомени точно „ София Запад “ е разединила левскарската общественост и настроила „ сини “ против „ сини “.

Случайно или не, Любомир Костадинов стана свръхактивен критик към ръководството на „ Левски “ след раздялата с Васил Божков и промяната на собствеността. Причините за това могат да бъдат доста и разнообразни, само че хронологията на събитията демонстрира, че Младежа е бил изтласкан от структурите на клуба, което евентуално го е предизвикало да потърси сметка на новите шефове.

В близкото минало Младежа и неговите доближени бяха упреквани в това, че са източвали "Левски " през разнообразни канали (клубен магазин, охранителна активност, кетъринг, маркетингов отдел, екипировка). Костадинов изрично отхвърля сходни клюки, които съгласно него се тиражират основно от Павел Колев.

Какви са обвиняванията на Младежа

Част от офанзивите на Костадинов към Колев са точно по линия на договорните връзки за защитата и формалния магазин, където съгласно него клубът в лицето на изпълнителния шеф е обърнал тил на старите си фирмени сътрудници и е сключил по-неизгодни покупко-продажби. От отговора на Павел Колев обаче излиза наяве, че част от "прокудените " компании са доближени на Младежа. И по-точно: ръководят се от неговия брат - Димитър Костадинов.

"Към днешна дата "Левски " няма финансови взаимоотношения с компании, свързани с почитателите. През годините е имало доста такива. Имаше контракт с снабдител на екипировка, в който страни бяха клубът, доставчикът и

компания, обвързвана с Димитър Костадинов, който е брат на Любо .

Имаше тристранен контракт с компания за създаване на уебсайт и мобилно приложение. "Левски " още дължи над 20 хиляди лв., само че няма нито уебсайт, нито приложение. Имаше контракт за защита с компания на почитателите. Имаше и за подчинение на фирмения магазин, като това бе още веднъж с компания на Димитър Костадинов ", разяснява Колев на особено свикана конференция, на която да отговори на въпросите на Младежа. Изпълнителният шеф на "Левски " обясни, че съдействието сред компанията за защита и клуба е завършило, откакто няколко пъти охранителната компания е упорствала да получава повече пари, както и да разполага с повече стюарди по време на мач, което от своя страна води до още разноски за "сините ".

Следващите въпроси на Младежа към Колев са по отношение на някогашния старши треньор Петър Хубчев и разтрогването на контракта му. Тарторът на "София Запад " твърди, че Хубчев е завел дело против "Левски " във ФИФА, а Павел Колев снасял информация за защитните тези на клуба по делото. Костадинов пита за какво Хубчев е сключил контракт с клуба с немския си паспорт и дължи ли му "Левски " всички заплати до приключването на контракта му. Ето какво дава отговор Павел Колев: "Нямам право да разясня дали има дело от страна на Петър Хубчев към "Левски ". Договорът му няма по какъв начин да бъде подписан с различен паспорт с изключение на немския, защото той има единствено подобен. Хубчев и помощниците му имат уговорка в контракта си - при предварително преустановяване на договора по виновност на клуба да му се платят всички заплати до края му. Това е естествена процедура, както на всички места в Европа. "

Опорките на Младежа бяха направени на пух и прахуляк

и от Тити Папазов, на който му се наложи да влиза в пояснителен режим за компанията, дала заем на "Левски ", с цел да се изплатят заплатите на футболистите. "На 3 август т.г. персонално от моята компания дадох заем. Така бе редно. Момчетата бяха получили за последно своите хонорари февруари месец. Когато искаш да помагаш, го правиш без да се хвалиш. Относно лихвата - тя е минимална. Няма по какъв начин да се даде заем без да има рента. Лихвата от 333 лв., генерирана за тези 10 дни, е върната с акт за подаяние назад в клуба ", сподели Папазов.

Тежките обвинявания на Младежа се оказаха чисто и просто въздух под налягане. А Тити Папазов на собствен ред си разреши да зададе въпрос, на който всеки самичък би трябвало да потърси отговор: "Не ви ли прави усещане, че такива въпроси не са задавани последните 10 години? Защото са били удовлетворени от предходните притежатели. Сами може да си отговорите за какво са били удовлетворени... "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР