След смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални беше повдигнат

...
След смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални беше повдигнат
Коментари Харесай

Какво ще наследи семейството на Навални

След гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални беше издигнат въпросът кой ще го наследи, написа през днешния ден „ Франкфуртер рундшау “. Ще има ли нов основен воин в съпротивата против Владимир Путин? Какво ще се случи с Фондацията за битка с корупцията (ФБК) на Навални? Колко пари ще остави той на фамилията си?

През последните години имаше доста спекулации по отношение на финансирането на фондацията на Навални и районните му офиси, както и за частното му имущество. Кремъл нееднократно е приказвал за " задгранични спонсори ", които желали да дестабилизират Русия, като финансират Навални - само че без доказателства.
Активите на Навални, неговите фондации и районни групи
Фондацията ФБК на Навални и по този начин наречените " щабове " - районни организации, които са самостоятелни от фондацията, се финансират главно от дребни съветски донори, съгласно личните им изказвания. Някои огромни донори, като предприемачът и човеколюбец Борис Симин, също поддържат битката с корупцията и за свободата на изложение.

От 2012 година насам ФБК разгласява обстоен годишен отчет, с цел да подсигурява бистрота във връзка с финансирането си. През 2019 година тя е събрала 917 000 евро. За районните групи ръководителят на щаба на Навални Леонид Волков приказва за към 2,1 млн. евро за същата година.

Заплатите на чиновниците са относително ниски - приблизително към 800 евро. Голяма част от парите ще бъдат употребявани за правосъдни разходи, санкции и замяна на иззети компютри.

Но какъв брой е частното положение на най-известния съперник на Путин? Какво ще остави той на фамилията си? Няма точни данни. През 2020 година съветската правосъдна система замрази активите му, до момента в който Навални се възстановяваше от офанзива с отрова в болница " Шарите " в Берлин. Както заяви тогава „ Райнише Пост “, съветската правосъдна система санкции фондацията на Навални с 88 млн. рубли (около един милион евро). Неговият дял от нея е 30 милиона рубли, към 300 000 евро.

По това време правосъдните реализатори постановиха наказания върху жилището на Навални в Москва, което значи, че фамилията към този момент няма право да продава парцела си. Не е известно какво тъкмо ще наследят вдовицата му Юлия Навална и двете му деца с изключение на жилището. Въпреки това Навалная има намерение да продължи политическото му завещание, както разгласи малко след гибелта му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР