След случая със зверството, упражнено върху 18-годишната Дебора Михайлова в

...
След случая със зверството, упражнено върху 18-годишната Дебора Михайлова в
Коментари Харесай

Разкрития! Шефът на Жоро Касапина, пребил Дебора, се оказа известна личност и близък на Митьо Очите

След случая със зверството, упражнено върху 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора, която бе нарязана с макетно ножче от татуирания охранител с престъпни прояви Георги Николаев Георгиев, скрити зависимости и връзки с подземния свят на основните настоящи лица в гнусната история, видяха бял свят.
Повече от любопитен за прокуратурата обаче се оказа не физическият причинител на зверството, а началникът му, който е притежател на старозагорския локал „ Кавали клуб “ Георги Гихоров Димитров. Проверка сочи, че баровецът, който досега остана прикрит от публичния фокус, ръководи много сериозен бизнес в региона на туризма и заниманията.
Роденият на 18.02.1987 година старозагорец живее на фамилни начала с Камелия Димитрова от Нова Загора. Кръчмарят взе участие в ръководството на девет компании: „ Час строй “ – флагманът на бизнеса му, „ Монопол Групово дело “, „ Армада 2023 “, „ Джеронимо инвест “, „ Моноприм “, „ Гедика “, „ Ентертейнмент “, „ Единство “ и „ Монопол “.
През тях босът на Жоро Касапина стопанисва следните обекти: бирария „ Стари приятели “, бързо хранене „ Магнум “, „ Кавали клуб “ в Стара Загора, „ Долче лайв клуб “ в Приморско, „ Кавали клуб “ в Ахтопол, парк хотел „ Атлиман бийч “, механите „ Вълчан челник “ в Приморско и Китен, бар „ Кокаин “ в Китен, хотел „ Нева “ и супермаркет „ Вокал “ в Китен. А в заведенията на Георги Гихоров Димитров доста постоянно може да се видят дилърите на морския стопанин на ъндърграунда Димитър Желязков – Митьо Очите.
Именно кръчмарският бизнес е разковничето във връзката им – съгласно оперативна информация върви инспекция дали наркоаферите на Митьо Очите не намират подобаващ терен в обектите, ръководени от старозагореца. Въпрос на време е да се откри дали мръсните пари на Митьо не се превъртат през заведенията на работодателя на Жоро Касапина. Според някои медии, посредник сред страшилището от Несебър и кръчмаря е техният общ другар Калин Калев, с който Георги Гихоров Димитров самоуверено разгласява няколко задушевни фотоси във фейсбук.
Неясна досега роднинска връзка, която може да бъде разровена като пояснение за чадъра над тумбата от Стара Загора, минава през различен злепоставен индивид – един от най-порочните кметове в новата история на България – управлявалия 22 години Приморско (от 1985 до 2007 г.) Димитър Гихоров Димитров, който в чичо на кръчмаря. Бившият градоначалник влезе в престъпните регистри с трансформиралата се в емблема за Темида спекулация с раздаването на златни парцели на първа линия на ВИП магистрати като „ извънредно нуждаещи се лица “.
Ерата на чичото ще се запомни точно с една от най-големите операции, осъществявани в историята на Приморско. През 2010 година прокуратурата повдигна обвиняване на кмета Димитър Димитров за длъжностно закононарушение поради близо 200 подписани от него контракти за отстъпено право на градеж.
Тогава се оказа, че магистрати и техните родственици, са били облагодетелствани като показани за обществено слаби и по тази линия с тях са подписани контракти за апетитни парцели край Приморско, върху които изникнаха покои и хотели. Така с имоти за жълти стотинки се уредиха топ съдиите Панайот Генков, Андрей Икономов, Николай Урумов, Веселин Пенгезов и други
Това е друга линия, по която прокуратурата рови за чадър над старозагорския кръчмар – дали пък чичото и неговите контакти в Темида не са способствали безобразията в Стара Загора да бъдат сполучливо замитани под килима?
Мъчителят на 18-годишната Дебора Михайлова, около чието безчовечие излязоха нескрито скандалните разкрития за ОПГ-то, също е оперативно забавен. 26-годишният пехливанин от с. Братя Кунчеви работи като пазвантин с изключение на в „ Кавали клуб ” в Стара Загора, и в още две нощни заведения без трудов контракт, защото е осъждан и няма право на документ за охранител. Жоро Касапина има щерка, само че е разграничен с майката на детето си.
Запознат от Министерство на вътрешните работи разкри и закононарушенията, за които е наказан извергът с макетното ножче:
– През април 2019 година той взе участие в побой над посетител на заведението, в което работи, който се оказва лесничей от Горско стопанство Стара Загора. В мелето вземат участие още двама, единият от които военнослужещ. Тримата селски биячи смилат лесничея, като му счупват 3 зъба, за което са привлечени като обвинени. Заради присъединяване в побоя на чиновник под пагон процесът е гледан от Военно-окръжен съд в Пловдив. С решение от януари 2021 година магистратите признават тримата подсъдими за отговорни за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди, а Георгиев и като длъжностно лице – „ помощник защита “. Поради чистото им до тогава престъпно минало са освободени от наказателна отговорност като се разминават с административни наказания – санкция по 1000 лева
– През февруари 2022 година Георги Николаев Георгиев още веднъж избухва. И пребива още една своя жертва, поради което отново. е притеглен от Районната прокуратура в Стара Загора за породена лека телесна щета. Пострадалият си извадил здравно удостоверение, съгласно което във въргала е получил голям брой отоци и кръвонасядания по главата и гърба. Според обвиняването закононарушението е осъществено по хулигански подбуди. Тогава Жоро Касапина се признава за отговорен и подписва съглашение за заместване на ефикасната присъда с пробация. Така наложеното наказване е пробация за период от 3 години, като в продължение на 6 месеца следва да се подписва по два пъти седмично в РПУ-Стара Загора, както и да се среща с пробационен чиновник и да заплати на потърпевшия 1600 лева за правосъдни разходи. С охранителя на Георги Гихоров Димитров са провеждани и профилактични беседи в Областната дирекция, само че очевидно това не оказва смяна на държанието му.
Източник: Уикенд
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР