След слънчевото и горещо време вчера, днес – дъжд и

...
След слънчевото и горещо време вчера, днес – дъжд и
Коментари Харесай

Очаква се леко захлаждане утре

След слънчевото и горещо време през вчерашния ден, през днешния ден – дъжд и гръмотевични стихии тук-там в Западна и Централна България. Температурите там се намалиха значително, до момента в който на изток към момента бяха над 30°.

Утре към този момент на всички места ще е по-хладно, с оптимални температури сред 25° и 30°. За разлика от през днешния ден, превалявания, гръмотевични стихии и градушки ще има на доста места в източната половина от страната, до момента в който над западната ще доминира слънчево време.

И по Черноморието облачността постоянно ще е забележителна и ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е от 24°до 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната половина от страната на следващия ден ще доминира слънчево време, до момента в който над тези в Източна България ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад.

Преди обяд в западните региони от Балканите ще бъде слънчево, само че след обяд облачността ще се усили и ще стартират превалявания. На изток ще се също ще има превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки, а температурите и там ще се намалят.

У нас в петък следобяд в западните региони още веднъж ще завали, до момента в който на изток през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево и към момента високи температури. През почивните дни ще вали в доста региони от страната и температурите на всички места ще са под 30 градуса. Хладно за сезона ще остане и при започване на новата седмица, само че вероятността за превалявания понижава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР