След силния дъжд снощи и тази сутрин току-що ремонтираният тротоар

...
След силния дъжд снощи и тази сутрин току-що ремонтираният тротоар
Коментари Харесай

Ремонтираният тротоар срещу парламента се превърна в езеро

След мощния дъжд нощес и тази заран преди малко ремонтираният тротоар против Народното събрание в София се трансформира в езеро. Най-големи са локвите на входа на подлеза към Софийския университет, в който на моменти бе мъчно да се влезе. Пространството е част от периметъра, който строителната компания „ Трейс Груп Холд “ към този момент ремонтира през лятото по поръчка на Столична община. В същата зона се намират и пропадналите жълти павета, поради които наскоро кметът Йорданка Фандъкова даде обещание да накара компанията да повтори ремонта.

Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков заяви във „ Facebook “, че е алармирал зам. кмета по строителството инж. Ангел Джоргов за казуса с наводняването на плочките. Потребители на обществените мрежи към този момент иронично нарекоха гьола „ новото водно огледало на Фандъкова “. Във Ютуб бе оповестено видео, от което се вижда, че мъже и дами скачат от ръба на подлеза, с цел да избегнат наводнението. 

През пролетта на 2022 година Столична община избра известната компания „ Трейс Груп Холд “ да ремонтира против 15,673 млн. лева без Данък добавена стойност така наречен Зона 4 на центъра на София, в която влиза площадът пред Народното събрание и зоната към храм-паметника " Александър Невски ". В първия стадий предишното лято бяха пренаредени жълтите павета и бяха положени нови настилки на тротоарите против Народното събрание. Вече обаче стана ясно, че и двете обновления са осъществени извънредно некачествено. Засега обаче кметът наложи на строителя само санкция от 100 000 лева, откакто от видеозапис на гражданин на града се видя, че служащ бупи жълто паве, с цел да успее да го намести. Преди това ръководещите в София твърдяха, че ремонтът на Зона 4 се прави качествено и под сериозен надзор. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР