След серия от публикации в Plovdiv24.bg за мероприятие в Родопите

...
След серия от публикации в Plovdiv24.bg за мероприятие в Родопите
Коментари Харесай

Полицаи посетиха голия събор в Родопите

След серия от изявления в Plovdiv24.bg за мероприятие в Родопите край село Осиково, в този момент даваме думата на ОД Министерство на вътрешните работи Смолян. Ето какво обясниха от полицията:

" Извършена е инспекция по постъпил сигнал на телефон 112 на 06.08.2022 година в 11.20 часа, в който се оповестява, че участниците в провеждащия се " Рейнбоу събор “ в местността " Големи поляни “, землище на село Осиково, община Девин " са се самонастанили в частни парцели без позволение на притежателите и че всички са наркомани и 70% от тях вървят голи “.

От направена докладна бележка на районния полицейски чиновник излиза наяве, че при осъществена взаимна инспекция с шефа на Търговско предприятие ДГС – Михалково и чиновник на РСПБЗН-Девин на посоченото място е открито, че има сложени 5-6 палатки, които съгласно думите на секретаря на село Осиково са ситуирани на общински земи, а не в частни парцели.

Твърдението в сигнала, че 70% от участниците вървят голи не дава отговор на истината. Към момента на инспекцията, намиращите се на мястото към 30 индивида са леко облечени с облекла подобаващи за летните атмосферни условния.

При обиколката в региона е открит контакт с една от организаторките на събитието, от извършения диалог излиза наяве, че съборът ще се организира до края на месец август, присъединяване ще вземат към 300-400 индивида от цяла Европа, като наличието ще им е на ротационен принцип – едни идват, други си потеглят.

На въпрос дали участниците в събора използват опиати, организаторката дава отговор, че всички присъстващи на събитието водят здравословен метод на живот и използват единствено естествени естествени артикули, като не употребяват месо, и не използват алкохол и опиати.

Организаторката е учудена, че е подаден сигнал, че участниците влизат в частен парцел без единодушие на притежателя, тя декларира, че още преди да се настанят в региона са провели диалог с жалбоподателя и тогава той нямал нищо срещу да употребяват чешмата и построеното барбекю в парцела му. Уверява, че още същия ден ще уведоми участниците да не влизат в оградения парцел, както и ще слагат указателни табели, че е частна благосъстоятелност и влизането е неразрешено.

Служителите от РСПБЗН и Търговско предприятие “ДГС “-Михалково са създали наставление на участниците за съблюдаване на ограничения за сигурност при палене на огън навън. Получено е и увещание, че последните дни от пребиваването в местността всички участници ще се включат и ще създадат главно разчистване на целия регион, който са употребили.

От осъществената инспекция не е открито да има ситуирани палатки и настанени участници както в парцела на жителя подал сигнал, по този начин и на ливадите наоколо до неговата каравана. При извършените беседи с участниците и от тяхното държание не се открити признаци същите да са използвали алкохол, опиати и други упойващи субстанции.

Не са осъществени инспекции с механически средства за приложимост на наркотични субстанции, защото участниците не ръководят МПС. Служители на Търговско предприятие ДГС- Михалково правят всекидневно заран и вечер инспекции в региона на събора и досега не са съобщили за осъществени нарушавания или закононарушения от участниците в събора ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР