След сериозното недоволство в Бургаска област заради скока на водата

...
След сериозното недоволство в Бургаска област заради скока на водата
Коментари Харесай

Недоволство на местната власт заради високата цена на водата в Бургас

След сериозното неодобрение в Бургаска област поради скока на водата с близо 60% в морския град се организира изключително съвещание на Асоциацията по ВиК. Целта е да се откри вид, с който цената за водните услуги да се намали.

След решението на КЕВР клиентите на ВиК да заплащат от този месец по 4,39 лева за кубик кметове на морски общини подадоха тъжби до Административния съд, с които желаят анулация на това решение. По думите им те не са били осведомени и желаят да вземат участие в определянето на цената.

На изключителната среща през днешния ден в Областна администрация се взе решение управлението на ВиК-Бургас да преразгледа капиталовия си проект и през септември да предложи нова по-ниска цена на водата.

" Има вид да е по-висока. Ако беше призната, когато би трябвало, при започване на годината, можеше и да стане, само че по този начин или другояче КЕВР одобриха цената със 7 месеца забавяне ", съобщи инж. Ганчо Тенев, изпълнителен шеф на ВиК-Бургас.

" Да се усъвършенстват разноски, които на този стадий не са нужни. Безспорно значимо е да има вложения, само че те би трябвало да бъдат рационални и търпими за хората ", добави проф. Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас.

Репортер: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР