След секретния документ на германските въоръжени сили, които се подготвят

...
След секретния документ на германските въоръжени сили, които се подготвят
Коментари Харесай

Естония: Страните от НАТО да бъдат в готвност за евентуален военен конфликт с Русия

След секретния документ на немските въоръжени сили, които се приготвят за вероятно нахлуване на Путин против НАТО през лятото на 2025 година, и към този момент продължаващата взаимна работа на немското и литовското разузнаване за уеднаквяване на тактиката за деяние (нападението ще се реализира в полско-балтийския регион, в " Сувалския кулоар " ), през днешния ден естонският министър председател Кая Калас възобнови работата си и в светлината на разследващата информация от Талин. Считана до момента за една от най-хубавите в Европа, а може би и най-хубавата дружно с поляците, застрашени от Русия, прикани НАТО да се приготви за война с Русия в границите на 3 години, заяви " Албениън пост ".


Кая Калас показа пред английския ежедневник " Таймс ", че страните от НАТО имат от 3 до 5 години, с цел да се приготвят за възможен боен спор с Русия.

" По оценки на нашето разузнаване това ще отнеме от 3 до 5 години и зависи най-много от това по какъв начин ще запазим единството си и позицията си по отношение на Украйна. "

Калас категорично цитира отчет на Службата за външно разузнаване на Естония, в който се показва, че Русия счита балтийските страни за " най-уязвимата част " от блока на НАТО и фактически може да стартира враждебни дейности против тях, преминавайки от хибридна война, която се води отдавна, към " кинетична " полева война.

Но дали Русия фактически към момента може да разполага със мощ, отслабена и несъмнено подложена на тестване от войната в Украйна? Според Калас " от позиция на балтийските страни Русия към момента има задоволително мощ, с цел да упражнява действителен боен напън в балтийския район ".

Калас прикани за взаимна тактика на НАТО в стила на Студената война и уточни като съществени проблеми неналичието на оръжия и компликациите при бързото изпращане на огромен брой бойци на фронтовата линия. Загрижеността на английското разузнаване е в същата посока.

Министерството на защитата на Лондон разгласи, по един доста обществен и ориентиран на открито метод, че Обединеното кралство ще усили равнището си на присъединяване в годишното обучение на НАТО " Непоколебим бранител ", планувано за края на март.

Лондон ще изпрати 20 хиляди бойци. В маневрите ще вземат участие ударна група от 8 кораба и подводници, съсредоточена върху самолетоносача от клас " Кралица Елизабет ", както и изтребители F-35 Lightning и самолети за наблюдаване Poseidon P8.

Театърът на деяние неслучайно ще бъде Германия и Полша, дружно с трите балтийски страни, до границите на съветската Калининградска област. Интересно е, че до момента в който до момента ученията на НАТО постоянно са се провеждали като " подготвителен сюжет ", т.е. с измислени врагове и измислени места, напролет мястото ще бъде напълно съответно и оптимално действително, на процедура регионът на Сувалския кулоар, а врагът е напълно явен: Москва.

Около 16 000 бойци на НАТО, както и танкове, артилерия и хеликоптери, ще бъдат ситуирани в Източна Европа от февруари до юни. Британските кралски военноморски сили ще одобряват повече от 2 хиляди моряци в Северния Атлантик, Норвежко море и Балтийско море. А повече от 400 командоси от Кралския флот ще бъдат ситуирани оттатък Полярния кръг, те съставляват ядрото на въздушната оперативна група, която би трябвало да бъде подготвена за десант в далечните северни територии на НАТО в Европа.

Източници от западното разузнаване оповестяват, че членовете на военния блок " ще работят в опит да отхвърлен съветската експанзия против една от страните ".

Дори английският министър на защитата Грант Шапс не се поколеба да назове Русия като " дългата незаконна ръка ", който стои зад всичко това.

" Стари врагове се възраждат. Линиите на борбата са преначертани. Танковете са безусловно на украинска земя. Основите на международния ред се разклащат. Намираме се на кръстопът ", изясни Шапс.

" Навлизаме в нова епоха и би трябвало да сме подготвени да обуздаем враговете си, да поведем съдружниците си и да защитим нацията си, когато бъде насочен апел ", добави министърът.

Разбира се, шефът на Центъра за върхови достижения на НАТО за стратегическа връзка Янис Сартс уточни, че сюжетът, разказан в секретния документ на немските въоръжени сили, е хипотетична обстановка, която е била симулирана, с цел да се ревизират военните благоприятни условия на блока. Той обаче въобще не го отхвърли, а в противен случай.

" Симулацията е напълно действителна. Врагът на европейските и англо-американските демокрации към този момент е добре прочут ", заяви той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР