След съдебни заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в

...
След съдебни заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в
Коментари Харесай

Петимата задържани за шпионаж в полза на Русия остават за постоянно в ареста

След правосъдни съвещания, траяли цяла нощ, военният съд остави в ареста петимата, упрекнати за шпиониране в интерес на Русия. Един от групата направи признания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му.

Първото решение за непрекъснат арест бе за заместник-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров. Защитата на му - адв. Петър Петков- изясни, че задържането му било незаконосъобразно и голословно. Причината - прокуратурата не показала кои са сведенията, които групата събирала, с цел да съобщи на Русия. Едва откакто станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

В ареста остават още някогашният боен Иван Илиев, за който прокуратурата твърди, че бил отпред, брачната половинка му с двойно поданство, която била връзка с съветското посолство, началникът на класифицираната регистратура в Народното събрание (също някогашен военен) Любомир Медаров и още един чиновник на МО.

Решенията на съда не са дефинитивни. Ако решат да апелират, петимата могат да подадат тъжби през военно-апелативния съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР