След публикации на германски медииХърватската полиция започва разследване на твърденията“Шпигел”

...
След публикации на германски медииХърватската полиция започва разследване на твърденията“Шпигел”
Коментари Харесай

Атина отрича да връща мигранти

След изявления на немски медии
Хърватската полиция стартира следствие на изказванията

“Шпигел” има записи на 11 случая

Гърция отхвърли всички изказвания, че е прибирала мигранти от границите си, като акцентира, че всички нейни дейности са в границите на интернационалното право, съобщи Ройтерс.

Атина реагира часове, откакто от Европейската комисия приканиха да се проверяват изказванията на немското списание “Шпигел” и публичната телевизия А Ер Де, че публични представители на Гърция и Хърватия организират такива интервенции.

“Категорично отхвърляме тези изказвания. Гръцките граници са граници на Европейски Съюз и ние действаме в границите на интернационалните и европейските закони за отбраната им”, уточни гръцкият министър по миграцията Нотис Митаракис в изказване.

Той сподели, че Европа продължава да е цел на незаконни групи, експлоатиращи хора, които желаят нелегално да влязат в Европейски Съюз.

“Няма да се извиняваме, че продължаваме да се фокусираме върху пресичането на тези интервенции за трафик на хора и че пазиме границите на Европа”, съобщи Митаракис.

В взаимна обява “Шпигел” и А Ер Де настояват, че гръцките и хърватските специфични сили крият идентичността си при интервенции на връщане на мигранти от границите, които от време на време са съпроводени с принуждение.

Германските медии оповестиха, че разполагат с видеокадри на 11 връщания от границата, осъществени от хърватската полиция към Босна, както и запис по какъв начин гръцката брегова защита принуждава мигранти да се върнат назад в Егейско море.

Хърватският вътрешен министър Давор Божинович съобщи, че полицията ще извърши следствие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР