След протести на различни браншове, някои областни щабове се отказаха

...
След протести на различни браншове, някои областни щабове се отказаха
Коментари Харесай

Част от новите мерки не издържаха и 24 часа


След митинги на разнообразни сектори, някои регионални щабове се отхвърлиха от част от въведените ограничавания. Така новите ограничения против ковид действително устояха по-малко от 24 часа. Всъщност, само прекосяването на учениците към онлайн образование се оказа мярка, кято очевидно не пречи на никого и не се разяснява.

Така да вземем за пример вБлагоевград от през днешния ден отварят фитнеси и молове. Вчера фитнес инструктори бяха на митинг, а по-късно са се срещнали с шефа на локалната здравна ревизия Калоян Калоянов. В петък сутринта Калоянов изясни пред радио " Фокус ", че затворените обекти стартират работа: " Ще издам нова заповед, съгласно която фитнесите ще могат да работят при 50% потенциал, до 21.00 часа и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения вътре в залите. Маски ще би трябвало да се носят единствено от инструкторите, не от клиентите “. Моловете също ще проработят, само че под изискване да не пускат малолетни.

В същото време учебни заведения остават затворени за учениците от 5 до 12 клас. От през днешния ден те минават на онлайн образование.

Във Варна пък, след неуместното затвяране на театри, музеи и галерии и бурното неодобрение на цялата колегия, регионалният шеф даде обещание да издеда нова заповед от през днешния ден, която да анулира остарялата. Точно през днешния ден, в първия ден, в който театрите трябваше да затворят, варненският Драматичен спектакъл трябваше да чества 100-годишнина с величествен спектатъл и в присътвието на президента Румен Радев. От трупата заподозряха политически аргументи за затварянето на театрите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР