След протест на Окръжна прокуратура Бургас, Апелативният съд в града

...
След протест на Окръжна прокуратура Бургас, Апелативният съд в града
Коментари Харесай

Съдът върна в ареста шофьора на автобус, убил двама на пътя

След митинг на Окръжна прокуратура Бургас, Апелативният съд в града промени мярката за неотклонение и задържа под стража Камен Ф., упрекнат в причиняване по несъобразителност гибелта на мъж и жена, настъпила вследствие на ПТП.

Апелативен съд Бургас върна в ареста водача на рейс, умъртвил двама на пътя.

По време на извършеното през днешния ден правосъдното съвещание, наблюдаващият прокурор при Апелативна прокуратура Бургас заяви, че обвиненият по делото е неведнъж осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени закононарушения. Посочено беше, че Камен Ф. е бил глобен по административен ред с 11 наказателни постановления за позволени нарушавания на ЗДвП. Били са му предявени 13 фиша, за това, че е управлявал МПС с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван още веднъж за нарушавания за провокирани пътно-транспортни катастрофи.

Припомняме, че на 28 февруари 2020 година водачът е нарушил разпоредбите за придвижване при ръководство и умъртвил двама души.

Катастрофата, при която починаха 22 годишният Тодор Тодоров и Ванча Байлова стана на пътя Бургас- Созопол на един километър след изхода на Бургас. Автобус прегази момчето и дамата, до момента в който двамата оглеждаха вредите по колите си след лека злополука на пътя, оповестиха от БНР.

По-късно обвиненият бургаският областен съд остави под домакински арест обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука.

Жителите на село село Росен стачкуваха против решението на Бургаския областен съд да освободи под домакински арест водачът на рейс Камен Филипов.

Окръжен съд Бургас (със свое решение от 02.03.2020 г.) не почете импортираното искане и опреди по отношение на Камен Ф. да бъде взета мярка за неотклонение " домакински арест ". Окръжна прокуратура - Бургас внесе митинг против по този начин постановеното определение. Едновременно с това наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Бургас наложи и на обвинения мярка за процесуална насила " възбрана за овакантяване рамките на Република България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР