След продължили повече от три часа дебати новосформираната комисия за

...
След продължили повече от три часа дебати новосформираната комисия за
Коментари Харесай

Драма без край: стопират строежа на Колежа

След траяли повече от три часа диспути новосформираната комисия за строителството на стадион " Христо Ботев " не взе решение за сключване на възлагателно писмо към строителя на обекта за действия на стойност 5 милиона и 353 хиляди лв., обезпечени от бюджета на Община Пловдив за 2023 година, за довършването на оборудването на първи стадий. Според множеството участници в диалозите сходно решение е в компетенцията само на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Комисията бе съставена с решение на Общинския съвет на 9-и февруари и има за цел да следи за качеството на строителството и изразходването на средствата за спортното оборудване. Нейн ръководител е заместник-кметът Величко Родопски, а в състава ѝ влизат общински съветници, специалисти, архитекти и представители на фирмата-строител. 

Основният проблем е, че към момента няма план за разделянето на първия стадий от строителството на два подетапа, каквоторешение бе взето в средата на месец февруари, с цел да може Ботев (Пловдив) да заиграе по-бързо домакинските си мачове на стадиона. 

Решение за очакване на препроектиране обаче на процедура ще стопира построяването на стадиона. Представителят на фирмата-строител разгласи, че при липса на възлагателно писмо ще изиска Акт 10 за прекъсване на строителството, с цел да спрат да текат и периодите по публичната поръчка. Причината е, че те са усвоили всички средства до този миг и не могат да продължат дейностите без сходен документ. Ако до 3 месеца няма ново възлагателно писмо, компанията може и да приключи едностранно контракта.

Както е известно, шефът на компанията Илиян Филипов разгласи във вторник, че изтегля строителната техника от " Колежа " поради неналичието на възлагателното писмо. Филипов е безапелационен, че освен това закъснение първият стадий от строителството на стадиона няма по какъв начин да завърши до края на месец март.

Следващата седмица членовете на комисията ще заседават още веднъж и ще прегледат документи, в това число и цялостното планиране./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР