След пробива към Дейр ез-Зор сирийските войски подготвят поредната голяма

...
След пробива към Дейр ез-Зор сирийските войски подготвят поредната голяма
Коментари Харесай

Новини от фронта: Сирия се подготвя за спешно форсиране на река Ефрат

След пробива към Дейр ез-Зор сирийските войски приготвят следващата огромна интервенция при поддръжката на съветската авиация, заяви съветската осведомителна организация ФАН. Интернет-изданието, с позоваване на арабски източници, обръща внимание на откритата в сирийската пустиня огромна колона, в която има забележителен брой плавателни средства. Очевидци даже съумели да ги фотографират и да ги качат в интернет. Тези дейности на Дамаск красноречиво приказват за идно прекосяване през река Ефрат на неговия ляв бряг и понататъшно развиване на настъплението към нови позиции на ИД. За задачите на сходно незабавно развиване на сирийското нахлуване при съществуването на огромни сили на ислямистите в Дейр ез-Зор организация ФАН взела мнението на специалиста по Близкия Изток Александър Сотниченко.

Според него, в този момент за Дамаск е изключително значимо да заеме територии край северозападния бряг на Ефрат. В противоположен случай огромни залежи от петрол в този регион могат да преминат в ръцете на кюрдските бойци, поддържани от Съединени американски щати.

Сотниченко показал основната специфичност на бойните дейности в Сирия: тя се води не по съдружни договорености, а по правилото „ който по-бързо завладее, негова е и земята”.

Главната концепция на новата сирийска идея за бойни дейности се свежда до изпреварващо преодоляване на територии. При сирийските войски значителен фактор е авиационната поддръжка от съветската авиация, която в действителност разчиства цели полета от укрепленията на терористите. Така на сирийската пехота остава единствено дефинитивно да прочисти унищожените от съветските Върховен касационен съд огневи точки на ислямистите и да се закрепи на нови позиции.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР