След придобиването на две фирми от Германия - Akkumulatorenwerke GmbH

...
След придобиването на две фирми от Германия - Akkumulatorenwerke GmbH
Коментари Харесай

Монбат купува трета чуждестранна компания

След придобиването на две компании от Германия - Akkumulatorenwerke GmbH (ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ) и EAS Germany GmbH (ЕАС Германия ГмбХ), българският производител на батерии Монбат има желание да купи мажоритарния дял от обществената компания за акумулаторни акумулатори в Тунис ASSAD. Това излиза наяве от оповестеното корпоративно известие на страницата на БФБ.

Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след осъществяване на дю дилиджънс на компанията, който се чака да завърши в края на ноември 2017 година.

Сделката не е финализирана и нейното подписване зависи от окончателното решение на страните, както и от надлежно утвърждение от съответните институции на финансовите пазари, ако такова е належащо.

В сесията на БФБ-София от 18 август 2017 година към 11:00 ч. бяха трансферирани 1 190 акции на Монбат АД на обща стойност 13 448 лв., при последна цена от 11.30 лв. за акция. От началото на годината акциите на компанията са се повишили с 16.98% при пазарна капитализация от 440 700 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР