След президентското вето, депутатите промениха спорните текстове, с които се

...
След президентското вето, депутатите промениха спорните текстове, с които се
Коментари Харесай

Отмениха наказанията за споделено пътуване


След президентското несъгласие, депутатите трансформираха противоречивите текстове, с които се предвиждаше затвор за споделено пътешестване. Те утвърдиха нови промени в Кодекса за комерсиалното мореплаване, които пък засягаха Наказателния кодекс и Закона за овтомобилните транспорти.

Българска социалистическа партия поддържа текстовете, а депутатът Георги Свиленски уточни, че ръководещите са се вслушали в препоръките на президента и опозицията.

От левицата упорстваха да има делене на глобите – административно наказване и наказателно гонене. Не може за едно и също нещо да бъдат приложени и двете ограничения, подсети Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Социалистите бяха изрично срещу с наказателно гонене да се санкционира така наречен „ споделено пътешестване “.

Депутатите одобриха още, че в случай че се заплати горивото при споделено пътешестване, това не се приема като икономическа полза.

През ноември Народното събрание поддържа президентското несъгласие върху текста. В претекстовете на президента беше записано, че не оспорва публичната заплаха от нерегламентираните транспорти, само че счита, че не са конкретизирани критериите за разграничение на това нарушаване от по този начин нареченото споделено пътешестване. Така законът се върна за ново разискване. От болшинството внесоха ремонти. Наказанието " затвор " до 10 години за нерегламентиран транспорт беше понижено на до 5 години като се добави и условие нарушаването да е извършваносистемно. От сектора обаче не останаха удовлетворени и излязоха на митинг, припомня БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР