След прессъобщението днес - че прокурор от Специализираната прокуратура е

...
След прессъобщението днес - че прокурор от Специализираната прокуратура е
Коментари Харесай

Притеснени сме за живота, здравето и независимостта на прокурорите

След прессъобщението през днешния ден - че прокурор от Специализираната прокуратура е заплашван, последвано от преднамерено изказване на Сийка Милева, само че и от такива на Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването, Спецпрокуратурата популяризира и настрана " Позиция ".

Както Клуб Z писа, рано през днешния ден бе обявено, че са открити патрон и няколко заплашителни хартиени бележки " в служебния кабинет на магистрата, в долап, съдържащ писалищен и други работни материали ".

" Ръководството на Специализираната прокуратура показва своите терзания за живота, здравето и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите закани против тях.

Заплахите са свързани с извършване на служебните им отговорности по привличане към отговорност на лицата, които са направили закононарушения, и поддържане на обвиняването по наказателни каузи ", написа в новата позиция.

Сийка Милева още сутринта обвърза тематиката - че след " политическия напън " върху прокурори и техните фамилии, към този момент е настанал и престъпен.

Сега от Специализираната прокуратура - за чието оставане Иван Гешев, ГЕРБ и други политически сили се борят гневно, изразяат вяра, че " държавните институции в лицето на Министерство на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи ще подхващат бързи и съответни ограничения по образуване на отбрана на живота, здравето и независимостта на българските магистрати ".

А пък Емил Дечев - зам.-министър на правораздаването, подсети, че цялата постройка на спецсъда и прокуратурата е обезпечена с камери.

Междувременно в медии се промъкна, че заплашваният прокурор е Ангел Кънев. Официално удостоверение липсва.

Както и Клуб Z писа, зам-председателят на спецобвинението бе предходната " нова звезда " по медиите, след Димитър Франтишек Петров, само че преди да изгрее Валентина Маджарова.

Кънев води случаи с огромен публичен и веществен интерес като следствията против братя Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков. От 2020 година той е с защита, твърди бТВ.

Ето и целия текст на позицията:

Позиция на Специализираната прокуратура

Ръководството на Специализираната прокуратура показва своите терзания за живота, здравето и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите закани против тях.

Заплахите са свързани с извършване на служебните им отговорности по привличане към отговорност на лицата, които са направили закононарушения, и поддържане на обвиняването по наказателни каузи.

Изразяваме вярата си, че държавните институции в лицето на Министерство на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи ще подхващат бързи и съответни ограничения по образуване на отбрана на живота, здравето и независимостта на българските магистрати, които са призвани всекидневно да се борят за справедливостта.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР