След пресконференцията тази сутрин има две неща, които са важни.

...
След пресконференцията тази сутрин има две неща, които са важни.
Коментари Харесай

Министър Николов: Има потвърждение за спиране на количествата газ, подавани към България


След конференцията тази заран има две неща, които са значими. Едното е, че физически има удостоверение за прекъсване на количествата, подадени към България, съобщи министърът на енергетиката Александър Николов пред публицисти в Министерския съвету, написа Българска телеграфна агенция. Другото е, че по последното заплащане от страна на " Булгаргаз " към " Газпром Експорт ", парите са върнати назад по механизма, одобрен в контракта, осведоми министърът.

На въпрос от кое място ще дойдат доставките на газ оттук насетне, Николов сподели, че, с цел да се дадат всички елементи, би трябвало да се дадат детайлности по провеждането на настоящи процедури и търгове, което той не би си разрешил, с цел да се подсигурява прозрачността и да се разреши на " Булгаргаз " да реализира оптимална цена. За да се реализира оптималната успеваемост на цената, би трябвало да се реализиран всички вероятни канали, в това число стандартна доставка през Гърция, Турция или LNG /терминал за полутечен газ/ за балансиране, когато не доближават количествата, сподели министърът.

По въпросите с медиаторите и търговията давам отговор към този момент няколко пъти по един и същи метод - обстановката зависи от един непредвидим сътрудник от позиция на търговско-правни връзки и се употребява един енергиен запас като стопански инструмент за напън по време на война. Балансирайки тази непредвидимост с евентуална обща позиция на Европейски Съюз, ще създадем най-хубавото, с цел да се реализира оптимално ефикасна цена. Това, което е доста значимо, е, че количествата по настоящите поръчки ще бъдат изпълнени от " Булгаргаз ", сподели енергийният министър.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР