След повече от година светът все още продължава да се

...
След повече от година светът все още продължава да се
Коментари Харесай

Китай ще отвори отново врати за света през първата половина на 2022 г.

След повече от година светът към момента продължава да се бори с COVID-19 и мнозина се питат по кое време ще бъде възобновен персоналният продан, по кое време Китай ще отвори вратите си за света и доколко имунизациите и мутиралите разновидности ще повлияят на възобновяването на интернационалните пътувания.

Водещият китайски специалист по инфекциозни болести Джан Уънхун има вяра, че Китай ще отвори още веднъж границите си за страните с „ добра “ имунизация и ниски равнища на зараза през първата половина на 2022 година, само че това въпреки всичко ще зависи от броя на имунизираните, заяви Радио Китай.

Държавите с висок % имунизирани, като Израел, Съединени американски щати и Англия, ще сключат съглашения за възобновяване на персоналния продан през втората половина на тази година. Но към момента не е ясно по кое време ще се възобновят интернационалните пътувания, тъй като това ще се дефинира от общия % на имунизация и скоростта на мутиралите разновидности, сподели Джан Уънхун по време на Азиатския конгрес Боао в гр. Циндао.

На въпрос дали ще бъде належащо имунизиране всяка година, той отговори, че това зависи от % на реинфектираните с COVID-19 след имунизацията. Много от специалистите обаче допускат, че евентуално ще има такава нужда, защото резултатът на всяка ваксина отслабва с времето.

Според Гао Фу, учен от Китайската академия на науките и началник на Китайския център за надзор на болесттите, откакто се построи имунитетна преграда имунизациите по-скоро ще се употребяват за предотвратяването на сериозни случаи.

За да реализира стаден имунитет против COVID-19, Китай би трябвало да имунизира 80% от популацията и тази цел евентуално ще бъде реализирана до края на тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР